08.05.2017

GAZİ ZİYARETİNE DEVAM EDİLİYOR

Pursaklar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak 03.05.2017 tarihinde 1989 yılında Şırnak' ta vatani görevini er olarak yaparken gazi olan Orhan Karakoç evinde ziyaret edildi. Ziyarete İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, ADRB Koordinatörü Yasemin KAMİLOĞLU, Ulu Camii müezzini ile Kur'an Kursu Öğreticileri katıldı. İlçe Müftüsü ziyaret sebebini anlatırken "Allah ordumuza, devletimize güç kuvvet versin. Çocuklarımızı devlet- millet sevgisiyle, ezan- bayrak ruhuyla vatanımızın kıymetini anlayacakları şekilde yetiştirmek gerekir " dedi. Size şükran borcumuz var. Her duamızda sizlere yer veriyoruz. Pursaklar ilçesi Mimar Sinan Mahallesinde ikamet eden gazimiz Güneydoğu'da 1989 yılında mayın patlaması sonucu gözünü ve bacağını kaybettiğini anlatırken, 4-5 senedir sık sık devlet büyükleri tarafından ziyaret edildiklerini ve devletimizin sahip çıkmasının kendilerini onare ettiğini, iyi hissettirdiğini söyledi. "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, yaşadığımızı bilmezdik var olduğumuzu hissettik" dedi. İki çocuk babası, vatan - millet sevdalısı olan Karakoç "Gençlerimizin ve çocuklarımızın Çanakkale gezilerine götürülmesi ve bu şuurla yetiştirilmeleri gerektiğini " vurguladı. Gazimiz  "bugün çağrılsam yine aynı şekilde seve seve askere giderim, canımı feda ederim  bu vatana helal olsun " dedi ve  kendisini ziyaret edenlere duygulu anlar yaşattı.  Müftü İZMİRLİ gazimize Kur'an'ı Kerim takdimi sırasında söylediği cümleler her kesi duygulandırdı ve yapılan güzel dualarla ziyaret sona erdi.