26.03.2018

Huzurevinde Yaşlılar Haftası ve Kandil Programı Düzenlendi

Pursaklar Müftülüğü Rehberliğinde Aile Dini Rehberlik Bürosu tarafından 22.03.2018 tarihinde Öğretmen Nejla Kızılbağ Huzurevinde “Yaşlılar Haftası, Üç Aylar ve Regaip Kandili” münasebetiyle bir program düzenlendi.

Programa Huzurevi Müdürü Alican HANT, Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ iştirak ettiler.

Adeta iki neslin buluşmasının yaşandığı programda Huzurevi Müdürü Alican HANT yaşlılar haftası ve üç aylar dolayısıyla gerçekleştirilen programdan ötürü Müftülüğümüze teşekkür ederek bu programların önemine vurgu yaptı.

Günün anlamına binaen konuşma yapan Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ, katılımcıların Yaşlılar Haftasını, Üç Aylar              ve Regaip Kandillerini tebrik etti. Yaşlılara iyilik etmenin insani ve İslami bir görev olduğunu söyledi. Bugün genç olanlar yarın yaşlanacaktır. İlahi kanun bu şekilde. İslam bize insan olarak birbirimize değer vermemizi emrediyor. Yaşlılara hürmet etmemizi emrediyor.

Konuyla ilgili ayet meallerini hatırlatan Müftü İZMİRLİ Sevgili Peygamberimizin konuyla ilgili hadis-i şerifleri paylaştı. “Bir adam, Rasululla (sav)’e geldi ve; - İnsanlar arasında kendisine en iyi davranmam gereken kimdir? Diye sordu. Rasululla (sav) şöyle buyurdu: - “Annendir”. Adam: - Sonra kimdir? Dedi: Rasululla (sav) –“annendir”. Adam: - Sonra kimdir? Dedi: Rasululla (sav) –“annendir”.  Adam: - Sonra kimdir? Dedi: Rasululla (sav) şöyle buyurdu –“babandır”.

Sahabeden biri, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e:

−Amellerin hangisi Allah (c.c)’a daha sevgilidir? diye sordu.

−“Vaktinde kılınan namazdır.”

Sonra hangisidir? dedim.

Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

−“Ana babaya iyilik etmektir.”

Sonra hangisidir? dedim.

Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

−“Allah’ın yolunda cihad etmektir.” buyurdu.

Bu hadis-i şerifler; yaşlılarımızın, anne ve babamızın hakkının büyüklüğüne vurgu yapmakta, onların kıymetini hayattayken bilmemiz ve dualarını almamız gerektiğini ifade etmektedir. Huzurevi Müdür ve Çalışanlarına bu imkânı sundukları için teşekkür ederek konuşmasını tamamlamıştır.

Huzurevi çalışanları ve sakinlerin hazır bulunduğu programda Mehmet Atıf Camii Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu öğrencilerin sunumları ile Huzurevi sakinlerimiz güzel anlar yaşayarak çocukların ziyaretlerinden ötürü duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Mehmet Atıf 4-6 yaş Kuran Kursu öğrencileri Kuran tilaveti, oyunca,  şiir vb. Etkinliklerde bulundular, sonunda ise Karanfil dağıtarak Huzurevi sakinlerinin kandillerini tebrik ettiler.