26.03.2018

Pursaklar Müftülüğü Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu Açtı

Pursaklar Müftülüğü Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Muradiye Şeyh Edebali Kur’an Kursunda Cenaze Yıkama Ve Kefenleme Kursu Açtı. İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ açılış programına katıldı. Konuşmasında cenaze yıkamanın önemine değinen İZMİRLİ yapılan bu hizmetin ehil kimseler tarafından verilmesinin önemine değinerek kursiyerlere bazı tavsiyelerde bulunmuştur.  ‘’Eşref-i Mahlûkat ‘’ olarak yaratılan insan bedenine öldükten sonra da aynı özenin gösterilmesi gerekmektedir. Dini bir vecibe olan bu görev Müslümanlar için Farz-ı Kifayedir. Cenaze sahibinin evinde ilk üç gün yemek pişirilmesi mekruhtur. Yakın eş, dost ve akraba cenaze sahibine bu konuda kolaylık sağlamalıdır. Bazı bölgelerde yapılan yanlış uygulama ve hurafelere değinen İZMİRLİ yaptığımız her bir davranışımızın Kur’an ve Sünnete uygun bir biçimde yapılması gerektiğini vurguladı.

Öğretici Zübeyra SOYDAŞ tarafından Başkanlığımızın kaynaklarından yararlanarak verilecek olan kurs, 19.03.2018 – 04.04 2018 tarihleri arasında 3 hafta olarak yapılacaktır. Müftü Hasan İZMİRLİ öğreticiye başarılar diledi ve katılan kursiyerleri tebrik etti.