26.03.2018

Pursaklar Müftülüğü Hizmet İçi Eğitim, Bilgi Paylaşım, Hijyen Ve Sanitasyon Eğitimi Seminerleri Başlattı

Pursaklar Müftülüğü Konferans Salonunda 12.03.2018- 15.03.2018 tarihleri arasında Kur’an Kursu Yöneticileri, Öğreticileri, daire personeli ve cami görevlilerine yönelik hizmet içi eğitim, bilgi paylaşım seminerleri düzenledi.

Seminer programında konuşma yapan İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ “Kurumsal yapımızı güçlü kılmak, çalışmalarımızı daha verimli hale getirmek, mevcut çalışmalara ivme kazandırmak, çalışmalarımızı, anayasaya, kanunlara, teşkilat mevzuatına uygun bir şekilde gerçekleştirmek ve sürdürmek için bu seminerleri başlatıyoruz. Neyi nasıl, neye göre yapacağımızı iyi öğrenmeliyiz. Biz resmi bir kurumuz. Resmi yazıların kaydedilmesi, takibinin yapılması, yazının hazırlanması, yazı hazırlanırken dikkat edilecek hususlar, iş akışının sağlanması, ilgili birimlerle işbirliğinin sağlanması gibi” birçok önemli noktayı vurgu yaptı.

Konuşmasını “Kem alât ile kemâlat olmaz” sözüyle devam eden İZMİRLİ “biz bir şey yaparken o konunun paradigmal çerçevesini iyi oluşturmalıyız. İşimizin ehemmiyetini idrak ederek işimizi mükemmel yapmalıyız.” Diye sürdürdü.

Seminer verecek olan Şube Müdürü Turgut ŞEN, Murakıplar Bünyamin ÇOŞTU ve Yaşar DEMİRKAN’a başarılar diliyorum. Siz kursiyerler de en iyi şekilde takip edip istifade etmenizi önemle belşrtmek isterim. Hayırlı olsun hepinize başarılar dilerim.

Kur’an Kursu Yöneticileri için 12.03.2018 tarihinde 7 saatlik “Yazışma Kuralları, Mevzuat”

Kur’an Kursu Öğreticileri için 13.03.2018 tarihinde 4 saatlik “Yazışma Kuralları, Mevzuat”

Daire Görevlileri için 14.03.2018 tarihinde 4 saatlik “Yazışma Kuralları, Mevzuat”

Cami Görevlileri için 15.03.2018 tarihinde 4 saatlik “Yazışma Kuralları, Mevzuat”

Yazışma Kuralları ve Mevzuat konulu seminerlerde “Türkçeyi İyi Kullanma ve yazışma Kuralları, 657 DMK,D.İ.B Görev Ve Çalışma Yönetmeliği ve Yönergesi, İmza Yetkileri Yönergesi ve Kurslarda Yapılan yazışmalar (Disiplin Kurulu oluşturulması, Kurs Aile Birliği, Yangın, Sabotaj Planları), Dosyalama Yönergesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim Ve Öğretimine Yönelik Kurslar İle Öğrenci Yurt Ve Pansiyonları Yönergesi, Protokol Kuralları, Etik Bilgileri, Kurumların Tanımı, İdari İşler” konuları işlenmiştir.

Başkanlığımız tarafından 22.01.2018- 03.02.2018 tarihlerinde Antalya Manavgat İlçesinde yapılan “4-6 Yaş Grubu Rehber Kur’an Kursu Öğreticisi Hizmet İçi Eğitim Semineri”ne Müftülüğümüzden katılan Şaziye GÖLCÜK, Zeynep DEMİR ve Ayşe ERDÖNMEZ katıldıkları seminerden elde ettikleri bilgileri paylaşmak üzere Müftülük Konferans salonunda 4- 6 Yaş Grubu Kur’an Kursunda ders veren hocalara paylaşmaları amacıyla 19.03.2018- 20.03.2018 tarihlerinde seminer düzenlendi.

Müftülüğümüz Konferans Salonunda 20.02.2018 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Halk Eğitim Müdürlüğünden Nimet GÜNERİ tarafından ”hijyen ve sanitasyon” konulu seminer düzenlendi. Nimet GÜNERİ, hijyen eğitiminin ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak sağlıklı bireyin tanımını yaptı. İyilik hali nedir, hijyen, hijyenik olma, sağlığa zarar veren tüm uygulamalar gibi konulara değindi. Katılımcılara teşekkürlerini sunarak sunumunu tamamladı.