14.02.2018

Pursaklar Müftülüğü Türk İşaret Dili Sertifika Töreni

Pursaklar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun işitme engelli bayanlara işaret dili ile Kuran-ı Kerim ve din eğitimi verebilmek amacıyla personelimizin bu alandaki yetkinliğini sağlamak ve İşaret dili ile din eğitimi verilen Kuran kursları açmak hedefi ile başlattığı ‘’Engelimi Aştım Kitabımla Tanıştım ‘’ projesi kapsamında İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği ve 22.11.2017 tarihinde İlçe Müftülüğünde başlatılan Türk İşaret Dili Kursu 24.01.2018 tarihinde sona erdi.

09.02.2018 tarihinde İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda bir sertifika töreni düzenledi. Programa Kaymakam İhsan KARA, Belediye Başkanı Selçuk ÇETİN, Milli Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI, Müftü Hasan İZMİRLİ, Halk Eğitim Müdürü Orhan ÇETİN ve Müdür yardımcısı Kemalettin DOĞANTEKİN,  bazı işitme engelli vatandaşlar, Kuran Kursu öğreticileri ve öğrencileri, kursiyerlerin yakınları katıldı. Program okunan Kuran-ı Kerim ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. Türk İşaret Dili kursiyerleri, hazırladıkları işaret dili ile İstiklal Marşı, ayet ve hadis mealleri ve ilahiler ile programa renk kattılar. İşaret Dili Öğretmenleri Emel ESİRİNGÜ ve İlknur SEVİNÇ’in yaptıkları selamlama konuşmalarının ardından sertifika törenine geçildi. Program işitme engelli vatandaşların teşekkürlerini ve Pursaklar’da işaret dili ile eğitim veren Kuran Kursu açılması taleplerini İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ ve diğer yetkililere iletmeleriyle sona erdi.