22.01.2018

Öğrencilerle Sabah Namazı Buluşması

Pursaklar Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Belediye Başkanlığının katkılarıyla 19.01.2018 tarihinde Hicret Camiinde konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI’nın katıldığı “Öğrencilerle Sabah Namazı Buluşması” programı gerçekleştirildi.

Cami Müezzini Mehmet OKUR’un tilavetiyle başlayan program, namazın akabinde Cami İmamı Erdal ERDEM’in okuduğu zikir ile devam etti. Konuşma yapan KARSLI öğrencilere seslendi ve tavsiyelerde bulundu. “Bugün karne alacaksınız. Ders çalıştınız, emek verdiniz, imtihanlara girdiniz. Dünya bir imtihandır. Ahirette bu dünyada yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. İlim, ibadet çok önemli, sabah namazı daha önemli. Üç alana çok değer vermeliyiz. Beden sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Bunun için spor yapanları seyretmek yerine spor yapalım. Aklımıza önem vermeliyiz. Aklımızı bilgi ile beslemeliyiz. Bir de kalbimize dikkat etmeliyiz.” Dedi.

Sözlerine “ Kur’an okumak, düşünmek bir mümin olarak temel görevimiz. Kâinat kitabını bilimsel bilgi üreterek keşfetmeliyiz. İslam dünyası batıya göre geri kalmış ise bunun sebebi bu okumaları iyi yapamadığımız için gereken önemi veremediğimiz içindir. Ancak gelişmek, güçlenmek için okumalara önem vermeliyiz. “ diye devam etti.

Öğrencilerin büyük bir tehlikeye maruz kaldığına dikkat çekerek “Günümüzde internet bağımlılığı en önemli meseldir. Bu konuda gençlerimiz, öğrencilerimiz çok dikkatli olmalıdır. Ölçülü kullanım duyarlılığımız olmalıdır. Pursaklar’a yerleştiğini ifade ederek “Ben birkaç ay önce Pursakla’a yerleştim. Pursaklar’da yaşayanların en çok hoşuma giden bir özelliği var, her kes birbirine selam veriyor, üzüldüğüm bir konu var, çöplerde ekmek parçalarını görüyorum. Ekmek nimetini çöpe atmayalım. Bizim Anadolu’muzda insanlar ekmek parçası düştüğünde alır yerdi. Bu hususlara da dikkat edelim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ öğrencilerin başarıları için, okunan hatimlerin ölmüşlerimize, şehitlerimize ithaf etmek üzere dua yaptı.

Müftü İZMİRLİ, programın akabinde katılımcılara, öğrencilere, velilere, okul müdürlerine, Milli Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI’ya, konuşmacı Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI ve Belediye Başkanı Selçuk ÇETİN’ne teşekkür etti. Belediyenin halka çorba ikramıyla program sona erdi.