22.01.2018

Kardeş Şehir Harare İle İlgili Sunum

Diyanet İşleri başkanlığımız tarafından 2006 yılında uygulamaya konulan Kardeş Şehir projesi kapsamında Zimbabve’nin başkenti Harare ile Pursaklar İlçe Müftülüğü eşleştirilmişti.

Başkanlığımızın ülkedeki insani yardım faaliyetlerini ortak yürüttüğü İslam Davet Vakfı’nın mescit, yetimhane, Kur’an Kursu yaptırılması ve bir adet hizmet aracına ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede 18.01.2018 tarihinde yapılan aylık personel toplantısında görevlilerimize, Ülkemizde eğitime devam eden, zikredilen vakfın yönetiminde yer alan Omer Timathy Perego tarafından Zimbabve hakkında, İslam’ı tebliğ konusunda yaşadıkları zorlukları ve taleplerini slayt eşliğinde anlattı. Gösterdikleri ve verdiği bilgiler görevlilerimizi derinden etkiledi. İlçe Müftüsü hasan İZMİRLİ de maddi ve manevi destek vereceklerini ifade etti.