24.12.2017

Pursaklar’da “Dünya Bizi Bekliyor” Gençlik Buluşması Gerçekleştirildi

Pursaklar Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Pursaklar Belediye Başkanlığının katkıları, ADRB organizesi ile “Dünya Bizi Bekliyor” konulu GENÇLİK BULUŞMASI programı gençlerin yoğun katılımı ile Selçuklu Kültür Ve Kongre Merkezinde 22.12.2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Programa; Pursaklar Kaymakamı İhsan KARA, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim ERÇETİN, Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ, Milli Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI, konuşmacı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Lütfi ARSLAN, daire amirleri, vaizler, ADRB çalışanları, TRT Diyanet Spikeri Selman TUNA, solist Ahmet Can Bağcıvan,  Neyzen Mehmet BİÇER, Semazen Muhammet Ali YAVUZ, okul müdürleri, Kur’an Kursu Yöneticileri ve 1000’den fazla liseli öğrenci katıldı.

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ “Pursaklar Belediye Başkanlığımızın himayeleri ile Müftülüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde Aile Dini Rehberli Büromuzun Gençlerle Gönül Gönüle proje kapsamında hazırladığı “Dünya Bizi Bekliyor” konulu Gençlik Buluşması programına hepiniz hoş geldiniz” sözleriyle başladığı konuşmasına bir millet için gençliğin çok önemli olduğunu vurgulayarak “Bir milletin en güçlü, en kalıcı sermayesi iyi yetişmiş gençleridir. İmanlı, ilimli, ahlaklı, milli, manevi değerlerine, sorumluluk duygusuna sahip, bilgiye, bilime değer veren, teknolojiyi üreten, bilimi, teknolojiyi insanlığın selameti için kullanan, çalışkan gençlik bir Milletin en zengin hazinesidir, en önemli enerji kaynağıdır. Manevi, milli, insani, vicdani yönünü kontrol eden, dünyevi anlamda derinleşen, düşünen, sorgulayan, okuyan, uzmanlaşan bir gençliğe ihtiyaç vardır” sözleriyle devam etti.

Gençlere “Gençlik bir şelaledir. Aktığı yere bereket taşır cümleleriyle seslenen Müftü İZMİRLİ “Gençlik bir meşaledir. Kendini aydınlatır, münevver bir genç olarak Milletinin önünü açar. Dünyaya insanlığı haykırır. Her açıdan (takva) kalite arayışı içinde olan, güzel ahlak sahibi, salih amellerin, doğru ve yararlı davranışların, işe yarar işlerin tiryakisi olan gençlere selam olsun” dedi.

Geçlere bir nebze katkımız olsun diye bu programı düzenlediklerini söyleyen İZMİRLİ, programa katkısı, desteği olan her kese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Programda Milli Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI, Kaymakam İhsan KARA, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim ERÇETİN de birer konuşma yaptılar.

Milli Eğitim Müdürü Hayrettin BALCI konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek'in ''Zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik, Kim var diye seslenilince sağına ve soluna bakmadan fert fert ben varım, cevabını veren bir gençlik'' sözlerine atıf yaparak, ''Bu gençliği Pursaklar'da her yerde görüyoruz, bu gençlik 15 Temmuz'da dünyaya Müslüman gençliğin kim olduğunu gösterdi.'' şeklinde konuştu.

Kaymakam İhsan Kara da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Kudüs ile  ilgili alınan karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek gençlere ülke ve dünya siyaset gündemini yakından takip etmeleri, gerçek hayatla yüzleşmeleri tavsiyesinde bulundu.

Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin ise yaptığı konuşmada, “Genellikle gençlere ve yeni nesillere güzel bir dünya bırakacağız denir. Güzel bir dünya bırakmak önemli ama dünyaya güzel nesiller bırakmak çok daha önemli. Biz, sizler için varız, hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah sizler, ülkemizi çok güzel yerlere taşıyacaksınız” dedi.

TRT Diyanet çalışanlarından Selman TUNA'nın hazırlayıp sunduğu program “Güldürüklü Temaşa” adlı stand-up gösterisi, solist  Ahmet Can Bağcıvan'ın seslendirdiği ''Emrin Olur'' ilahisi, Neyzen Mehmet Biçer 'in eşlik ettiği Muhammed Ali Yavuz'un sema gösterisi ile devam etti. Öğrencilerin keyifli anlar yaşadığı konferansta “Dünya Bizi Bekliyor” mesajı verildi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Lütfi ARSLAN gençlerin kendini geliştirmesi gerektiğini belirterek “Dünyanın farklı yerlerine yaptığı seyahatlerde Müslüman topluluklar tarafından bir ''Osmanlı torunu '' olarak karşılanmanın hem gururunu hem hüznünü taşıdığını söyledi.  Arslan, dostlarımızın kurtuluş için bizi beklediğini, düşmanlarımızın ise uyanışımızdan tedirgin olduklarını ve  Türkiye Cumhuriyeti'nin öncülüğünde İslam Dünyası'nın yeniden ayağa kalkmasını istemediklerini belirtti. Gezdiği ülkelerde yaşadığı hatıraları anlatan ARSLAN “Afrika’da birçok ülkeyi gezdik. Şuna şahit oldum. Bir hanımefendi ‘Biz sizi asırlardır bekliyoruz’ dedi. Şunu unutmayalım dünya bizi bekliyor. Sadece beklemiyor, bir taraftan da gözlüyor. Başka ülkeler bizim gelişmemizi, kalkınmamızı istemiyor. Son 15 senedir biz dünyanın her yerindeyiz. Dev uyanmaya başladı ve dünyaya kollarını açtı. Biz birçok ülkeye gidiyoruz ancak sömürmek için değil, almak için değil bilakis vermek için, yardım etmek için gidiyoruz. Biz insanlara insan olduğu için değer veririz. Dinlerine, dillerine karışmayız. Gittiğimiz yere adalet götürürüz. Medeniyet inşa ederiz. Tarih buna şahittir”, Dedi.

Katılımcıların, gençlerin büyük bir beğeni ve ilgiyle izlediği program Selman TUNA, ekibine ve Doç.Dr. M.Lütfi ARSLAN’a hediye takdimiyle sona erdi.