18.12.2017

Şehit Murat Düger Kur’an Kursu Eğitim Öğretime Açıldı

Şehit Muhammet Fatih Safitürk, Şehit Ali İhsan Lezgi Kur’an Kurslarından sonra yeni açılan Kur’an Kursuna da bir şehidin adı verilerek Şehit Murat Düger Kur’an Kursu olarak açıldı.

Pursaklar Müftülüğü Eskiköy Camii ek binası yapılan istişareler sonucunda alınan karar doğrultusunda Kur’an kursu olarak yapımı kararlaştırıldı. 18.04.2017 tarihinde başlayan inşaat işleri tüm yönleriyle tamamlanarak, eğitim- öğretim malzemeleri alınarak, tefrişat işleri de tamamlanarak 01.12.2017 tarihinde 4- 6 Yaş Grubu Kur’an Kursu olarak eğitim öğretime açılmıştır.

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ yaptığı konuşmada “Müftülük olarak yeni bir Kur’an Kursunu daha açmanın sevincini yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu Kur’an kursuna şehidimiz Murat Düger’in ismini verdik. Ailesi bu mahallede, yakın yerde oturmaktadır. Biz şehidimizin hatırasını yaşatmak istiyoruz. Çocuklar onu tanısınlar, şehidimize dua etsinler ve geleceğe bu ruh ile hazırlansınlar” dedi.

Konuşmasını “Bu binanın yapımında katkıları olan Pursaklar Belediyesine, Dernek yönetimine, Eskiköy Cami İmam Hatibine, cemaatine, hayırseverlerimize çok teşekkür ederim” diyerek tamamladı.