21.11.2017

Pursaklar Müftülüğünde “ÖFKE KONTROLÜ SEMİNERİ” Ve Kur’an Kursu Yöneticileri Toplantısı

Pursaklar Müftülüğü konferans salonunda 16.11.2017 tarihinde Pursaklar, Akyurt ve Çubuk İlçelerinde erkek hafızlık sınıfı öğreticilerin katıldığı bir seminer düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen PDR Öğretmenleri Ercan KAŞAN tarafından verilen “ÖFKE KONTROLÜ SEMİNERİ” Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ’nin katılımıyla gerçekleşti.

İZMİRLİ konuşmasında “Hayatta yaşadığımız, gördüğümüz her türlü şiddetin temelinde; aile içi şiddet, toplumsal şiddet, cinayet gibi istenmeyen kötü işlerin arka planında hep öfke duygusu var. Öfkeyi kontrol edebilirsek birçok sorunu çözebiliriz. Bunu nasıl başarabiliriz? Mesele burada. Bunun için özellikle psikoloji kaynaklarını, kitaplarını daha çok okumalıyız. Esasında felsefe, sosyoloji, mantık ve psikoloji derslerin kıvamında okutulması taraftarıyım. Bunu başarabilirsek birçok sorunu çözebiliriz. Mümin mümine karşı öfke beslemez, kalbinde kin tutmaz. Öfkelendiği zamanda bu durumdan nasıl kurtulacağını Kur’an ve sünnette anlatılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra PDR Öğretmenleri tarafından seminer verildi. Seminer sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Seminer katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Daha sonra Kur’an Kursu yöneticileriyle aylık toplantı yapıldı.