17.11.2017

Pursaklar Müftülüğü İmam Ve Müezzinlere Mesleki Gelişim Konferansı Düzenledi

Pursaklar Müftülüğü 15.11.2017 tarihinde aylık personel toplantısından sonra Müftülük Konferans Salonunda imam ve müezzinlere Görevlilerin Mesleki Gelişim Konferansı çerçevesinde “Mutlu Ailenin İncelikleri” konulu konferans düzenledi.

Konferansı kişisel gelişim uzmanı Asım YEKELER verdi. Ailenin öneminden bahseden YEKELER sözlerine “ Zamanında, erken yaşta evlilik yapmak lazım. Bunun birçok açıdan faydası var. Hem eğitimimizi yapalım hem de evlenelim. Son zamanlarda gençler evliliği geciktiriyor. Eskiden evlenmeyen gençler için mahallenin büyükleri üzüntü duyarlardı ama şimdi böyle üzüntü duyan kimler var” dedi. Eş seçimi üzerinde duran konuşmacı sözlerine “Eş nasıl seçilir, eşte ne gibi özellikler aramalıyız, nelere dikkat etmeliyiz? Sorularını yöneltti. Nişanlılık dönemi yanan sönen ışık gibidir. Bu dönem çok önemli, gözlem yapmak, tanımak, tanışmak için. Evlilik sürecini anlatan YEKELEK             “Aile hayatında tecrübe çok önemlidir. Tecrübe sahibi büyükleri dinlemeliyiz. Evlilikte inanç birliği, kültür, bilgi, bölge birliğinin önemine vurgu yaptı. Ve aile ne kadar çok kitap okursa o kadar ortak yaşam tarzını geliştirir. Evlilik hayatında gözlerimizin üçü kapalı olmalı, evlenmeden önce dört gözümüzü açacağız. Aile büyüklerine iyilik yapmalıyız, onların dualarını almalıyız. Her ailenin çok rahat ulaşabileceği bir kitaplığı olmalıdır. Kişinin yüzü işi, eşi, arkadaşları sayesinde güler. Akıllı adam hanımıyla kavga etmez idare eder. Rızada hayır vardır. Büyük zenginliğin özünde aile mutluluğu vardır.

Ailede mahremiyet, iletişim konusuna da değine YEKELEK ailede ihtiyaçların bitmeyeceğini belirterek “Saç düzene girer hamur biter, ev düzene girer ömür biter” sözüyle birçok nükte anlatıp dinleyenleri güldürerek ve düşündürerek konuşmasını tamamladı.

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ de konuyla ilgili birkaç hatırasını anlattı. Konuşmacıya kitap hediye ederek teşekkür etti.