15.10.2017

Pursaklar’da Hz. Hatice Merkez Kız Kur’an Kursu İnşaatı Başladı

Pursaklar İlçe Müftülüğünün 24.06.2016 tarihli yazılı talebi üzerine Pursaklar Belediyesi 95554 ada, 3 parselde (Pursaklar İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Helvacı Sokak No:4) adresinde kâin 1876,00 metre kare yüzölçümlü taşınmazını; öğrenci gençlerimize dini, manevi eğitim, dini rehberlik, kadın aile gençlik hizmetlerini yürütmek amacıyla eğitim mekânı ve öğrenci yurdu yapılmak üzerine Diyanet İşleri Başkanlığına (Pursaklar İlçe Müftülüğe) tahsis etmiştir.

Pursaklar İlçe Müftülüğü, “Hz. Hatice Merkez Kız Kur’an Kursu” adını vererek mimari proje hazırlattı. Belediyenin onayladığı proje ile ilgili,  Diyanet İşleri Başkanlığı Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanlığından 13.07.2017 tarihinde proje uygunluk görüşü alınarak tüm belgeler tamamlanarak Belediye tarafından 29.09.2017 tarihinde düzenlenen Yapı Ruhsatı belgesi Müftülüğümüz tarafından teslim alınmıştır.

Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ yaptığı konuşmada bu arsayı bize tahsis eden Pursaklar Belediye Başkanı Sn. Selçuk ÇETİN Beyefendiye, Başkan Yardımcılarına, onun şahsında Belediye Meclis Üyelerine, çalışanlarına çok teşekkür ederim. Projeyi hazırlayan mimar Yusuf ÇOBAN Beye de çok teşekkür ediyorum. Dedi. Proje hakkında bilgi veren Müftü bu proje üzerinde çok çalıştık. Çok özgün, özel bir proje oldu. Biz şuna inanıyoruz Kur’an-ı Kerim Allah kelamı, bize gönderilmiş bilgilerin ana kaynağı, kitapların anası, bize dünya ve ahiretin güzelliklerini öğreten ve istemimizi dile getiren bir kitap. O halde böyle bir kitabın okunduğu, ezberlendiği mekân da çok güzel olmalı diye düşünüyoruz. Çok önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirten Müftü İZMİRLİ, Merkez, Fatih, Ayyıldız, Mimar Sinan, Tevfik İleri, Yıldırım Beyazıt, Yunus Emre mahallelerinde yaklaşık 100 bin vatandaşımız oturmaktadır. Ve bu bölgede kiralık bir binada yatılı bir Kur’an kursumuz var. Çok da uygun bir yapı değil. Şimdi yapılacak olan “Hz. Hatice Merkez Kız Kur’an Kursu” ile birlikte bu ihtiyaç giderilmiş olacak. Kur’an Kursumuzda 4- 6 Yaş Grubu, yetişkinler grubu, örgün eğitim ile birlikte hafızlık eğitimi planlanmaktadır. En kısa zamanda inşaatın tamamlanmasını ve hizmete açılmasını arzuluyoruz. Bunun için hep birlikte çok çalışmalıyız diye sözlerine devam etti. İnşaatın yapımı hakkında da bilgi veren İZMİRLİ, inşaatın hızlı bir şekilde sürdürülmesi ve tamamlanması için “Tebessüm Külliyesi Camii” inşaatını sürdüren “Tebessüm Külliyesi Cami ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile 25.09.2017 tarihinde bir protokol akdedildiğini açıkladı. İnşaat çalışmalarının hızlı başladığını ifade eden İZMİRLİ Pursaklar Belediyesinin ekipleri temel hafriyat çalışmalarını 10.10.2017 tarihi itibariyle başlattı. Çıkan toprak araçlarla taşınmaktadır. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim tüm kardeşlerimizin iyilik, yardım dolu kalplerini yönlendirsin duasıyla hep birlikte destek olalım çağrısında bulundu.