08.08.2017

PURSAKLAR MÜFTÜLÜĞÜNDE KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU

Pursaklar İlçe Müftülüğüne müracaat ederek gelinlerinin İslam dinine girmek istediğini  bildiren Özcan ailesi, Pursaklar Ayyıldız mahallesinde ikamet ediyor. Moldova' lı Ana Zalevschı, kendi hür iradesiyle İslam Dinine girmek istediğini eşine ve kayınvalidesine söylediğinde  çok mutlu oldular.
       01.08.2017 tarihinde  Müftülük makamında Ana Zalevschı' e, Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ, İslam dini hakkında bilgi verdi. Medine Özcan, gelininin Allah’ın huzurunda  isteyerek, severek bir baskı ile karşılaşmadan İslamiyet’i seçtiğini anlattı. Heyecanını gizleyemeyen Ana, şahitler huzurunda kelime-i şehadet getirerek İslam dinini kabul etti ve ihtida belgesini aldı. Çok heyecanlandığı her halinden belli olan Ana, Müslüman olmakla  mutlu olduğunu söyledi. Kendisini tebrik eden Müftü İZMİRLİ, programın sonunda yeni evli çifte Kuranı Kerim ile İlmihal ve Dini bilgiler kitapları hediye etti. Mahallenin imamı  tarafından okunan Aşr-ı şeriften sonra, Müftü İZMİRLİ'nin yaptığı anlamlı dua ile ihtida merasimi son buldu.