22.06.2017

PURSAKLAR MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN SİNCAN 1 NO’LU L TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMUNDA KADİR GECESİ PROGRAMI

21 Haziran 2017 günü Sincan 1 No’lu Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Pursaklar Müftülüğü katkılarıyla Kadir Gecesi programı düzenlendi.

Sunuculuğu Cezaevi Vaizi Mehmet Akbaş tarafından yapılan programa Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Kurum ikinci müdürü Suat Alıç, İmam-Hatipler Mustafa Çiçek ve Veysel Diren, kurum çalışanları ve tutuklu/hükümlüler katıldı.

Pursaklar Merkez Camii İmam-Hatibi Mustafa Çiçek’in doyumsuz sedası ile okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Kurum İkinci Müdürü Suat Alıç’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Kadir Gecesi’nin hataların telafisi için önemli bir fırsat olduğunu; sevgi ve merhamet dini olan İslam’ın gelmiş ve gelecek hataların affı için bu gecenin nimetlerinden yararlanılması gerektiğini dile getiren Alıç’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan Ve Her Zaman” adlı sinevizyon gösterisi yapıldı.

Tutuklu ve hükümlülerin büyük ilgisini çeken program, Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İzmirli’nin Kadir Gecesi’nin önemi ve inananların yaşamı üzerindeki etkisini konu alan konuşmasıyla devam etti. Cezaevinin ve tutuklu/hükümlülerin oluşturduğu manevi atmosferden çok etkilendiğini, buralara daha sık gelinmesi gerektiği şeklindeki düşüncesini belirterek başladığı ve ilgiyle takip edilen konuşmasında, Allah’ın şirk ve kul hakkı dışında her günahı affedeceğini, bu anlamda ondan asla ümit kesilmemesini vurgulayan İzmirli; İslam dininin samimi ikrar ve tövbe halinde geçmiş hataların silinmesini öngördüğünü, bunun da Rahman ve Rahim olan Yüce Rabbimizin sonsuz af ve mağfirete sahip olmasından kaynaklandığını dile getirdi. Cezaevlerinin de itikafa, inzivaya çekilen tüm âlimlerin yaptığı gibi bir tefekkür fırsatı sunabileceğini, doğru değerlendirilmesi halinde bu tür mekanların insana geniş düşünebilme ve vicdan muhasebesi yapma imkanı vermesi sayesinde sabır, hoşgörü kazandırabileceğini belirtti. Hatadan dönmek için hiçbir zaman geç olmadığını, idrak edilen bu Kadir Gecesi’nin de inananlar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, programa ev sahipliği yapan Kurum yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından program Mustafa Çiçek ve Veysel Diren’in gönülleri coşturan ve dinleyicilere duygulu anlar yaşatan ilahi ve kasideleriyle devam etti. Kurum Vaizi Mehmet Akbaş’ın etkileyici sunumu, konuşma aralarında okuduğu şiirler ve temayla ilgili gösterimini yaptığı spot videolar ile renk kattığı program, Keçiörenliler Mescidi İmam-Hatibi Veysel Diren’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İzmirli’nin yaptığı tutuklu ve hükümlüler tarafından okunan hatimlerin duası ile sona erdi.

Program sonunda hazır bulunan tutuklu ve hükümlülere Pursaklar Müftülüğünce getirilen Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları hediye edildi.