19.06.2017

BAŞKANLIKTA 2017 YAZ KUR’AN KURSU AÇILIŞ PROGRAMI

Yaz Kuran Kurslarının başlaması vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği 2017 Yaz Kuran Kursları açılış programına Ankara’nın çeşitli ilçelerinden çocuklar katıldı. Pursaklar Müftülüğümüzden Muradiye Nihal Hatun ve Fatih Erkek Kur’an Kursu yönetici ve öğrenci grubu katıldı. Yaz Kur’an Kurslarının açılışını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yaptı. Aileleri ve çocukları tebrik etti, hocalara nasihatlerde bulundu. “Çocuklara, çocukluğunuzu camide bırakın demeyin; çocukluğunuzla beraber gelin, çocukluğunuzla beraber Allah’ın kitabını öğrenin deyin” dedi.  Prof. Dr. Mehmet Görmez“ Çocuklar camilerde koşuştursunlar, camilerin manevi iklimiyle Ramazanın rahmet iklimini buluştursunlar” dedi. Yeryüzünün en masum mekânlarının camiler, en masum varlıklarının da çocuklar olduğunu vurgulayan Görmez, masum çocukların masum mekânlara yakışacağını belirtti.

Programa Pursaklar Müftüsü Hasan İzmirli ve Müftülüğüne bağlı Fatih Kur’an Kursu ve Nihal Hatun Kız Kur’an Kursu öğrencileri de katıldı. Programın ardından Ahmet Hamdi Akseki Camiinde Kanal 7’e konuşan Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ ailelilere “Çocuklarını camiye göndersinler; oynamak için, öğrenmek için, camiyle dost olmak için, Kur’an’la arkadaş olmak için” şeklinde çağrıda bulundu.