29.05.2017

TURAN YILDIRIM KUR’AN KURSU 4- 6 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİN YILSONU PROGRAMI

Pursaklar İlçe Müftülüğü Turan Yıldırım Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu öğrencilerinin yılsonu programı 26.05.2017 Cuma günü saat:15: 00 da Pursaklar Aile Yaşam Merkezinin sinema salonunda gerçekleşti. Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ’nin iştirak ettiği programa, veliler ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmalarında Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ, çocuklarımızın Allah’ın bize emaneti olduğunu, eğitim konusunda bizlerin özel gayretlerine muhtaç olduklarını vurgulayarak, bu dönemdeki çocuklarımızın Kur’an-ı Kerim’le muhatap kılınmasının, nezih mekânlarda onların yetiştirilmesinin, devletine, milletine, ailesine faydalı birer evlat olmasını sağlamanın hepimizin asli görevi olduğunu ifade etti. Geleceğinizi görmek istiyorsanız çocuklarınızla yakından ilgilenin tavsiyesinde bulundu.

Ayrıca Pursaklar Belediyesinin her konudaki katkıları için teşekkür eden Hazan İZMİRLİ, katılımcıların Ramazan ayını tebrik ederek konuşmalarına son verdi.

Yıl boyunca kursa devam edip, başarıyla kursu bitiren minikler Müftümüz Hasan İZMİRLİ’nin elinden madalyalarını alarak mutlu oldular.

Program Kur’an-ı Kerim ve Sahabe hayatlarından kesitlerle devam ederken, bir iyiliğin, diğer iyiliklere kapı aralayacağını anlatan “ İyilik Zinciri” draması izleyicilere iyiliği yaygınlaştırmanın ve “İbadetlerin Dili” adlı oratoryo,  ibadet bilincinin önemini hatırlattı.

Mehteran gösterisinin yoğun ilgi gördüğü programda, Adil olmak “Terazimiz Doğru Tartar” ronduyla vurgulandı.

Program anne- babalara tavsiyeler, kısa sureler ve dualarla sona erdi.