20.05.2017

ANKARA MÜFTÜSÜ MEHMET SÖNMEZOĞLU DİN GÖREVLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Pursaklar İlçe Müftülüğü, 18.05.2017 Perşembe günü Mayıs ayı aylık mutat toplantısı İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Pursaklar İmam Hatip Ortaokulu Konferans  Salonu'nda  yapılan toplantı, 18 yaş altı Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma Ankara 1.si olup, bölgeler arasında yapılan yarışmada da finale kalan ve Türkiye finalinde de bizi temsil edecek olan Fatih Erkek Kuran Kursu'ndan öğrencimiz Yusuf ATAŞ'ın Kur'an tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Hasan İzmirli,  Pursaklar'da yapılan cami ve kuran kursu sayısı, yeni açılacak olan 4-6 yaş kuran kursları, hafızlık yapmakta olan öğrenci sayısı ile bilgi verdi. Ve tüm görevlilerle Pursaklar’da manevi hayatı inşa ve ihya etmeye çalıştıklarını söyledi. Ramazan arifesinde, yaz Kur’an kursları öncesinde İl Müftümüzün katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantı bizi her yönüyle motive edecektir, hazırlıklı bir şekilde başlamamıza vesile olacaktır. İl Müftüsü Sönmezoğlu'na teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu 'nun "Yüce dinimiz İslam'ı din olarak gönderen, bizleri O'na hadim kılan Yüce Rabbimiz Allah'a hamd ediyor, beni Rabbim terbiye etti diyerek, Allah’ın istediği hayatı- dini bizlere uygulamalı olarak öğreten, ilk muallim, ilk öğretmenimiz, ümmeti olmakla şeref duyduğumuz, her konuda olduğu gibi öğretmenlikte de örneğimiz, rahmet peygamberimiz, efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) ' ya ve hayatlarını peygambere benzeten, bu mirası bize aktaran ehli beytine ve seçkin insanlar olan sahabelerine, bu mirası günümüze taşıyan tabiine, tebe-i tabiine ve bugüne emek veren tüm büyüklerimize selat ve selamlarımı sunuyorum" diyerek sözlerine başladı.

'Bugün, peygamberimizin bıraktığı bu kutlu mirası sahiplenerek Ankaralı Pursaklar'da ikamet eden kardeşlerimize en güzel şekilde örnek olarak aktarma gayretinde olan siz din gönüllüsü kardeşlerimi de en kalbi duygularla selamlıyorum. Rabbimiz sorumluluklarımızı yerine getirmeyi nasip eylesin.'' diyerek sözlerine devam etti. 'Özellikle yaz kuran kurslarına şimdiden hazırlıklar yaparak görev mahallemizdeki muhtemel öğrenci potansiyellerimizi tespit edip, onları şimdiden ziyaret ederek, spor, gezi, yarışma ve ödüllerle kuran ve diğer dini bilgileri öğrenmelerini teşvik edeceğiz. Bu konuda daha hassas olmamız gerektiğini bir daha hatırlatmak isterim. Zira yaz kursuna gelen öğrencilerimiz belki bu yaz kursunda sizler aracılığıyla ilk dini bilgilerini alacak ilk kez Allah, Hz. Peygamber, kuran ve hadis duyacak; bu kurslar öğrencilerimiz belki böyle bir kursa bir daha katılmaya fırsat bulamayacaktır, dinimizle ilgili ilk ve son bilgiyi sizden almış olabilecek bu şekilde sizden aldığı bilgi ile öğrendiği Kuran'la hayatına devam edecek, geleceğimizin büyük insanları bu kurslarda hayat bulacaklardır, bundan dolayı görevimiz onurlu ama bir o kadar da ağırdır, zira bizim yaklaşımımızdan tavrımızdan dolayı sevdiremediğimizden Kuran'la buluşturmadığımız evladımızın mahrumiyeti bizi etkileyecek sorumluluğumuzu yerine getirememiş olacağız, dolayısıyla gece gündüz demeden ders ücreti de beklemeden gerektiğinde sabahçı-öğlenci, gerektiğinde kurs saatleri dışında, mesai mefhumu tanımadan isteyenin istediği vakitlerde öğrencimizle buluşarak bu yaz, evlatlarımızın gönüllerine Kur'an'ı yazmaya gayret göstereceğiz. Ankara Müftülüğü olarak, bizlere düşen her ne görev olursa biz de, gücümüzün yettiği her konuda sizlerle beraberiz her türlü desteğimiz gönül birliğimiz ve duamız sizinle beraberdir.

Yüce Rabbimiz 2017 yılı yaz Kur'an kurslarında hepimizi muvaffak eylesin bu vesileyle yaklaşmakta olan Ramazan ayımız hayırlı ve mübarek olsun. Gösterdiğiniz fedakârane çalışmalar sebebiyle şimdiden her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor başarılar niyaz ediyorum." dualarıyla konuşmasını tamamladı.

Din gönüllülerinin yoğun ilgisi ve alkışlarıyla toplantı sona erdi.