16.05.2017

BİLİNÇLİ MEDYA TÜKETİMİ

Pursaklar İlçe Müftülüğü Aile Ve Dini Rehberlik Bürosunun "Aile Hayatı Projesi" kapsamında  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile organize ettiği “Bilinçli Medya Kullanımı” konulu seminerin ikincisi 11.05.2017 tarihinde Kocalar İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi. Programa Pursaklar İlçe Müftülüğü Aile Ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Yasemin Kamiloğlu, konuşmacı ASBP Aile Eğitim Formatörü Emine Ermiş, Kocalar imam Hatip Lisesi Müdürü, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

ADRB koordinatörünün yaptığı selamlama konuşmasının  ardından, konuşmasına sunumla başlayan ASBP  Aile Eğitim Formatörü Emine Ermiş, öğrencilere "Günlük hayatınızda medya, hayatınızı nasıl etkiliyor? Günlük yaşantınızın ne kadarlık kısmını medya ile iç içe geçiriyorsunuz "  diye sordu.

Emine Ermiş “Programlar ve reklamlar  hayatımızda çok önemli unsurlar içerir, yanıltıcı reklamların ve subliminal mesajların bilinçaltını olumsuz etkilemesiyle, aile faciaları yüzünden bu durumdan en çok çocuklar ve gençler etkilenir." dedi. Yanıltıcı reklamlara  örnekler vererek insanların hayatını nasıl olumsuz etkilediğini açıkladı, "Yolunuz açık, ömrünüz uzun olsun inşallah. Bilinçli bir medya takipçisi olduğunuz zaman herhangi bir yanıltıcı reklam ya da haber, bilinçaltınızı yormayacak ve sizi olumsuz etkilemeyecek, sürece baktığınız zaman aslında yanıltıcı bir şey görünmüyor gibi gelse de, dikkatle izlenince alt yapıda yapılanlar fark edilebiliyor ve etkisi yıllar sonra anlaşılıyor, bilinçli medya takipçisi olan kişi, yıllar sonra aklında kalan olumsuz haber  veya reklamdan etkilenmez" dedi.

Büyük bir merak ve katılımla devam eden sunum beğeniyle izlendi.

ADRB Koordinatörünün, konuşmacıya  ve ev sahipliğinden dolayı okul müdürüne  teşekkür etmesinden sonra  hediye takdimi ile program sona erdi.