08.05.2017

PURSAKLAR SİRKELİ BELDESİNDE KUTLU DOĞUM KONFERANSI

Pursaklar Müftülüğü 04.05.2017 tarihinde Perşembe günü Sirkeli Kültür Merkezinde Şeyh Edebali Kur’an Kursunun hazırlamış olduğu ve Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ’nin konuşmacı olarak katıldığı Kutlu Doğum Konferansı gerçekleştirildi. Programa Kur’an Kursu Dernek Başkanı Mehmet YURTSEVEN, Abadan Camii Öğreticisi ve öğrencileri, Karşıyaka Kur’an Kursu Öğreticisi ve öğrencileri, Sirkeli İlköğretim okulu öğrencileri ve çok sayıda Sirkeli halkı katıldı.

Müftü İZMİRLİ “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konuşmasını yaptı. Bir mümin ve bir Müslüman olarak en temel vasfımız iman ile birlikte güvenilir olmaktır. Güvenilir insan olmak için bir takım şartları bilmemiz ve uymamız gerekir. Ayet ve hadisler ışığında konuşmasını sürdüren İZMİRLİ Hz. Peygamberin Veda hutbesinden güven ile ilgili bazı bölümleri anlattı ve Sevgili Peygamberimizin şu sözü ile konuşmasını tamamladı “Size iki şeyi emanet ediyorum onlara sımsıkı sarıldığını sürece asla yolunu kaybetmezsiniz: Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetim” Kur’an ve Sahih Sünnet bizim rehberimizdir. dedi.

Daha sonra öğrenciler Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler. İlahiler ve şiir dinletisi ile program devam etti. Veysel Karanının “Peygamber Sevgisi” konulu piyes sergilendi. Dua ve ikram ile program sona erdi.