​T.C. PURSAKLAR KAYMAKAMLIĞI
İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSU

Aile büroları dini danışma ve rehberlik birimleri olup 633 sayılı kanun hükmüne göre görev yapmaktadır.

İlk olarak 2003 yılında Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Elazığ olmak üzere 6 pilot ilde Diyanet İşler Başkanlığına bağlı olarak müftülükler bünyesinde kurulmuştur.

2013 yılında Türkiye’nin 81 ili müftülüklerince Aile bürolarının kurulması tamamlanmıştır.

2014 yılına kadar Aile İrşat ve Rehberlik Büroları, Aile ve Dini Rehberlik Büroları ismini almıştır.

Ankara İl Müftülüğü’ne bağlı olan Pursaklar Müftülüğü’nde de Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 2011 yılında hizmete başlamıştır.

Pursaklar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak:

Amacımız

Doğru dini ve ahlaki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli ve güçlü bireylerden oluşmuş, sağlıklı bir aile yapısının oluşturulması ve korunmasına katkı sağlamaktır.

Görevimiz

Telefon, e-posta veya yüz yüze başvuru ile bize yöneltilen fetva ağırlıklı aile ile ilgili soru ve sorunlar hakkında dini danışmanlık ve rehberlik yapmak.

Aile içi ilişki bağlarının güçlenmesine, aile bireylerinin sahip oldukları hak ve sorumluluklar konusunda bilinçlenmesine yönelik, sosyal ve kültürel içerikli faaliyetler yürütmektir.

Misyonumuz

Kur’an ve sünnet ışığında, ahlak eksenli bilgiyi temel alarak, aile hakkında topluma doğru bilgiyi sunmak, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne katkı sağlamak.

Toplumumuzun kırılgan kesimlerini kucaklayan, huzurevi, sevgi evleri, çocuk evleri vb. gibi sosyal hizmet kurumlarında dini manevi destek çalışmaları vermektir.

Vizyonumuz

Sosyal, ekonomik ve kültürel değişimler sonucu riskler ve yeni sorun alanları ile karşı karşıya kalan aile bireylerini, dini bilgi ve manevi destek üniteleri ile güçlendirildiği huzurlu ve sağlıklı bir toplum yapısına kavuşturmaktır.

Hedeflerimiz

Kültürümüzden beslenen milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması bilinci ile çalışmalarımızı planlamak ve sürdürmek.

Evliliğe hazırlık süreçleri, eşler arası iletişimin dini temelleri, nikâh ve boşanma, çocukların dini ve ahlaki eğitimi, anne-baba-çocuk ilişkileri, çevre duyarlılığı, zararlı alışkanlıklarla mücadele gibi aileyi ilgilendiren alanlarda projeler üretmek.

Aile kavramının birleştirici rolü ile kadın, yaşlı, genç ve çocuk sorunlarına karşı bölgemizde duyarlılık geliştirmek, çözüme katkı sağlamak.

İlçemizde aile içi şiddet vb. Olumsuz tutum ve davranışları önlemeye yönelik faaliyetler düzenlemek.

Aile bireylerinin her birinin toplumda sağlıklı, başarılı ve saygın fertler olarak var olabilmelerine, özgüven ve öz değer bilinci geliştirmelerine katkı sağlamaktır.

Çalışmalarımızı;Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,Gençlik Spor Bakanlığı,Milli Eğitim Bakanlığı,Türkiye Diyanet Vakfı ile imzalı protokollerle sürdürmekteyiz.

İletişim Bilgileri:

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tel:03125275650

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu mail:adrbpursaklar@hotmail.com

www.ankara.diyanet.gov.tr/pursaklar

Adres:Merkez Mahallesi Atatürk cad.No:32 Pursaklar/ANKARA

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Görevlileri:

ADRB Koordinatörü Kur'an Kursu Öğreticisi Yasemin KAMİLOĞLU

Vaiz Arzu  Öztürk