14.04.2018

Pursaklar Müftülüğü Sandalyede Namaz Semineri Verdi

Pursaklar Müftülüğü sandalyede oturarak namaz kılma hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu kararı çerçevesinde camilerde slayt eşliğinde seminer verdi.

Her geçen gün sandalye, taburede namaz kılan insan sayısında artış yaşanırken, diğer taraftan camide sandalyenin artışından rahatsızlık duyan vatandaşların talepleri dikkate alınarak bu çalışma yapıldı.

Namazlarını normal şekliyle kılamayan vatandaşlarımızın, namazlarını nasıl kalabileceklerine dair toplumsal bir farkındalık oluşturulması amacıyla Müftülüğümüz tarafından oturarak nasıl namaz kılınacağına dair bir sunum projesi hazırlandı.

İlçe Vaizimiz Yakup ŞİMŞEK tarafından verilen seminer 26 Mart 2018 tarihinde Merkez Camiinde başlayarak Fatih, Saray Merkez, Mimar Sinan, Hicret, Yavuz Sultan selim, Miraç, Medine, Saray Sultan Selim, Altınova Mevlana camilerinde gerçekleştirildi.

Açılışı, Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ tarafından Merkez Camide gerçekleştirilen programa yoğun ilgi gösteren halkımız, ibadetlerini sahih dini bilgi çerçevesinde yerine getirecek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. İlçemizin diğer merkezi camilerinde ise ilçe vaizi Yakup ŞİMŞEK tarafından sunum yapıldı.

Yürütülen çalışmayı yerinde inceleyen ve Merkez Camii başta olmak üzere çeşitli camilerde sunum yapan Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ,  tüm imkânları kullanarak halkımızı dini açıdan bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.