11.08.2017

PURSAKLAR MÜFTÜLÜĞÜ VELİLERE SEMİNER DÜZENLEDİ

Pursaklar Müftülüğü rehberliğinde, Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun koordinatörlüğünde yaz Kuran kursu öğrenci velilerine yönelik 25.07.2017 tarihinde düzenlenen “Eğitimde Ailenin Yeri, Çocuğumu Anlıyorum” konulu seminerimiz DİB Eğitim Uzmanı Sn. Fatma Kotan’ın katılımıyla Abdürrahim Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleşti. Açılış konuşmalarını yapan Müftü Vekili Sn. Sami Özcan "Evlatlarımızın eğitiminde aile, okul, cami işbirliğinin önemine vurgu yaparak katılımlarından dolayı bütün duyarlı velilere teşekkür etti.

" Çocuğumu Anlıyorum" düsturunca konuya eğilen Sn. KOTAN öncelikle çocuklarımızı doğru anlayıp yorumlamak için ve onlarla sağlıklı iletişimi kurup, doğru yaklaşım için çocuklardaki şu üç evreyi bilip ona göre davranmak gerekiyor ki bunlar:1)0-6 telkin yaşı, çocuklara doğru ahlak ve davranışların telkin edilip, güzel örnek olunduğu dönem, 2)6-10 yaş teşvik dönemi çocuk artık fiili olarak teşvik ve yönlendirmeye hazır, 3)10-14 ikaz dönemi uyarı ve tavsiye dönemi, 4)14 müsamaha dönemi artık on dört yıllık birikimine yatırımın tezahürlerini görme dönemi olup eğitimde ve çocuklara yaklaşımda bu evreleri bilip, Allah Resulünün güzel örnekliği ışığında hareket etmek gerektiğini bildirdi. Velilerin dikkatli bir şekilde dinlediği seminer, Fatma KOTAN 'a günün anısına takdim edilen hediyenin ardından sona erdi.