18.07.2017

GENÇLERLE SABAH NAMAZI BULUŞMASI VE ŞEHİTLERE DUA PROGRAMI

15 Temmuz 2017 tarihinde Merkez Camiinde Gençlerle Sabah Namazı Buluşması Ve Şehitlere Dua Programı gerçekleştirildi.

İlçe Müftülüğü rehberliğinde, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Pursaklar Belediyesinin katkılarıyla Merkez Camiinde Gençlerle Sabah Namazı Buluşması Ve Şehitlere Dua Programı gerçekleştirildi. Programa çevre cami görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencileri, muhtarlar, cami dernek başkanları, emekli görevliler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, gençler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Program, Merkez Cami İmam Hatibi Mustafa Çiçek’in Yasin-i Şerif tilavetiyle başladı. Namazdan sonra Hicret Cami İmam Hatibi Erdal Erdem’in rehberliğinde cemaatin de coşkulu katılımıyla okunan tesbihatla devam etti. Mustafa Çiçek’in okuduğu aşr-i şeriften sonra programa konuşmacı olarak davet edilen Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi KARSLI cemaate seslendi. 15 Temmuz ve tüm şehitlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasına, FETÖ denilen bu yapının nasıl başladığını, hangi kaynakları ne şekilde kullandığını, sinsi planlarını din örtüsü altında nasıl yürüttüklerini, ne yapmak istediklerini anlattı. Allah yüzümüze baktı, yardımını gönderdi de bu beladan kurtulduk. Bu hadiseyi asla unutmamalıyız diyerek sebeplerini sıraladı. Bu tür olayları yaşamamak için dinimizi sahih kaynaklardan öğrenmeliyiz vurgusunu yaparak asla bir şahıs üzerine dinimizi inşa etmemeliyiz. Bu ülkede İmam Hatip Liseleri var, İlahiyat Fakülteleri var, Kur’an Kursları ve camiler var dedi. Çok çalışmanın ve sahih dini bilgi öğrenmenin önemini anlatarak konuşmasını tamamladı.

Ardından Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ şehitler ve geçmişlerimiz için okunan hatimlerin duasını yaptı.

Namaz çıkışı Pursaklar Belediyesi tarafından çorba ikram edildi. Hasan İzmirli, katkılarından dolayı Belediyeye ve emeği geçenlere teşekkür etti.