13.07.2017

ŞEHİT KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz 2016 Destanının sene-i devriyesinde “Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salalara” şiarıyla, Pursaklar Kaymakamlığının rehberliğinde, Belediye, Kamu Kurum, Kuruluş, Siyasi Parti, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, şehit aile yakınlarının katılımıyla 11.07.2017 tarihinde Pursaklar Şehir Kabristanında Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyarette, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Pursaklar Kaymakamı İhsan KARA,            Belediye Başkanı Selçuk ÇETİN, , AK Parti İlçe Başkanı Mehmet KABASAKALOĞLU, Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ, daire amirleri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Törende protokol konuşmalarında, 15 Temmuzun önemi, devlet ve millet varlığımız ve bu konuda her birimizin göstereceği duyarlılık vurgulandı. Şehitlik mertebesinin önemi vurgulandı. Konuşmalardan sonra Müftülüğümüz imam-hatipleri Mustafa ÇİÇEK, Erdal ERDEM, Âdem AYDIN, Veysel DİREN ve Tuncay ÖZBEY tarafından Kuran-Kerim tilaveti edildi, tekbirler getirildi.

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ şehitleri için okunan hatimlerin duasını yaptı. Ardından protokol tekbir ve salavatlar eşliğinde şehitleri ziyaret ederek bayrakları yenilendi.