10.07.2017

DİN GÖREVLİLERİ 15 TEMMUZ PROGRAMLARI İÇİN TOPLANDI

Pursaklar Müftülüğü; imam, müezzin ve Kur’an Kursu yöneticileriyle 15 Temmuz Programları hakkında hazırlık yapmak için Müftülük toplantı salonunda 06.07.2017 tarihinde saat 15.00’te toplantı yaptı.

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ, toplantının esas amacının 15 Temmuz 2016 gecesi bir ihanet çetesi karşısında aziz milletimizin varlığı için canlarını feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak için Başkanlığımız tarafından bir dizi program planlanmıştır. Biz Pursaklar Müftülüğü olarak Başkanlığımızın planladığı programları İlçemizde uygulamak, ön hazırlık yapmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Toplantıda, Yaz Kur’an Kurslarının önemi ele alınarak velilerin bilgilendirilmesi, çocukların teşvik edilmesi önemli konular arasında yer aldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Ramazan ayı hizmetleri, yardım kampanyaları, hafızlık eğitimi, inşaatı devam eden cami ve Kur’an Kursları, yeni inşa edilecek Hz. Hatice Yatılı Kız Kur’an Kursu ve diğer konular müzakere edildi.

Pursaklar Müftüsü Hasan İZMİRLİ, Ramazan ayında yaptıkları başarılı çalışmalardan ötürü görevlilere teşekkür ederken, Yaz Kur’an Kursları hakkında daha planlı, verimli, titiz çalışmalarının devamını beklediğini sözlerine ekledi.