27.04.2017

OKU-YORUM PROJESİ DEVAM EDİYOR

Pursaklar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca düzenlenen OKU-YORUM Projesi kapsamında  Müftülüğümüz toplantı salonunda TDV Pursaklar Şubesi nin katkılarıyla, ilçe vaizimiz Sefa Ay rehberliğinde Prof. Dr. Mustafa Saim Yeprem'in kaleme  aldığı Maturidi'nin Akide Risalesi ve Şerhi gençlerle kritik edildi. Çalışmanın Türkçe kısmında Maturidi'nin hayatı ve eserlerine kısa bir bakış yapıldıktan sonra Kitabu't Tevhid ve Tevilatu'l -Kur'an ışığında onun kelâmı görüşleri sunulmuş, sonra da ona nispet edilen Akide Risalesinin ve buna ait şerhin nüshaları hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır. Çalışmanın Arapça kısmı es-Seyfu'l-Meşhur'un tercümesi verilmiştir. Maturidi'nin Akide Risalesi ve Şerhi adlı bu çalışmanın gençlerimize Maturidiyye ekolü ve dolayısıyla Sünni kelama dair belli ölçüde bilgi verip, ufuk katması temennimizdir.