18.01.2017

Pursaklar Kasri Şirin Camii Sabah Namazı Coşkusu

Pursaklar’da 2017 yılı gençlerle sabah namazı buluşmaları ilki Kasri Şirin Camiinde yapıldı

15.01.2017 tarihinde İlçe Müftülüğü rehberliğinde, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Pursaklar Belediyesinin katkılarıyla Kasri Şirin Camii’nde “Gençlerle Sabah Namazı Buluşması” programı gerçekleştirildi. Programa kurum, kuruluş yöneticileri, imam hatipler, Kur’an kursu öğretici ve öğrencileri, muhtarlar, cami dernek başkanları, emekli görevliler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, gençler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Program, Ehlibeyt Merkez Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi İsmail ÇAKMAK’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Namazdan sonra Hicret Cami İmam Hatibi Erdal Erdem’in rehberliğinde cemaatin de coşkulu katılımıyla okunan tesbihatla devam etti.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akkuş konuşmasında, namazdan sonra yapılan tesbihatla ilgili bilgi vererek “Kelimeyi tevhidi yani Lailahe illallah derken illallahı kalbine getirerek Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur diye kalbimizle tasdik etmeliyiz. Yine Hasbi rabbi cellallah, mafi kalbi gayrullah derken de kalbimizde ve düşüncelerimizde Allah’tan gayri ne varsa ondan sıyrılmak gerekir. Kalp önemlidir. Hz. Peygamber (sav) Efendimiz hadisi şeriflerinde; İnsan vücudunda bir et parçası vardır o düzelirse bütün vücut düzelir, o bozuk olduğunda bütün vücut ifsat olur. İyi bilin ki, işte o et parçası kalptir. (Buhârî, İmân, 39; Müslim,Musâkât, 107) buyurur. Malum hastanelerde insan vücudunun her bölümleriyle ilgili tedavi olabilmemiz için ayrı ayrı poliklinikler vardır. Ama manevi hastalıklarımızı tedavi edebilmek için de vücudumuzun bölümlerinden olan kalp önemlidir. Müminlerin kalbine sığan rabbimiz temiz ve fesattan uzak kalpleri kasteder. Bundan dolayı kalplerimizin temizlenmesi ve hastalıklardan korunması için gereken tedbirleri almalıyız. Yoksa işittiklerimizden, gördüklerimizden ve kalplerimizin hissettiklerinden sorumlu oluruz” dedi.

İlçe Müftüsü Hasan İzmirli şehitler ve geçmişlerimiz için okunan hatimlerin duasını yaptı. Pursaklar Belediyesinin ikramı olan çorba katılımcılara dağıtılmasıyla program sona erdi.

İkramının akabinde İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ katılanlara ve yemek ikramını yapan Pursaklar Belediyesine ayrıca teşekkür etti. 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da “Namaz aşktır” temasıyla Gençlerle Sabah Namazı Buluşmalarına devam edeceklerini belirtti.