13.01.2017

Pursaklar Müftülüğünden 2017 Projeleri Tanıtım Toplantısı

Pursaklar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu,  2017 yılı projelerini tanıtmak amacıyla 10.01.2017 Çarşamba günü saat 16.00’da  Müftülük Konferans salonunda toplantı düzenledi. Bayan Kur’an Kursu öğreticilerin katıldığı toplantıda Şube Müdürü Turgut Şen açış konuşması yaptı.2017 yılında çalışılması planlanan projeler için toplanıldığını belirtti. Ardından Kur’an Kursu Öğreticilerinin görev alanlarıyla ilgili gerekli duyurularda bulunarak konuşmasını bitirdi.

Daha sonra Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Mahi Odacı söz aldı.2017 yılında çalışılması planlanan; “Benim Mahallem, Oku-yorum, Aile Hayatı, Cuma Sohbetleri, Hayırlı Olsun” Projelerinin amaçları hedefleri hakkında bilgi verdi ve tanıtım yaptı “Aile Hayatı” projesinin panel ve konferanslar niteliğinde, Mayıs ayı dâhil her ay farklı konularla, farklı konuşmacılarla olan uygulanış biçiminden bahsetti. Programlara Kur’an Kursu öğreticilerinin katılımları hususunda davetini belirtti.

Mahi Odacı’dan sonra sözü ADRB Görevlilerinden Kur’an Kursu Öğreticisi Yasemin Kamiloğlu aldı. ”Hayırlı Olsun” Projesinin uygulanış biçimini anlattı. Pursaklar halkının sevinçli günlerinde yapılacak olan ziyaretlerin Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İlmihal vs. kitap hediyesi verilmesi, bu çerçevede ziyaret edilen evlerin bu vesileyle DİB yayınlarına sahip olacaklarını belirtti.

Aile ve Dini Rehberlik Vaizi Çiğdem Maviş de konuşmasına Milli Eğitim Bakanlığının 15 Temmuz Videosunu izleterek başladı. ’Cuma Sohbetleri’ Projesinin uygulanış biçiminden bahsetti. Artık Pursaklar halkının evlerinde ablalar, abiler, topluma zarar veren akımların sohbetleri değil, Diyanet Görevlilerin sohbetleri olması gerekliliğini vurguladı.

Çiğdem Maviş’in akabinde; 2016 yılından beri uygulanan ‘Benim Mahallem’ Projesi’nin genel değerlendirmesini de Vaiz Arzu Öztürk yaptı.

‘Benim Mahallem’ Projesinin çalışmalarına örneklik teşkil etmesi amacıyla, Mimar Sinan Kur’an Kursu öğreticisi Elif Demirci Pursaklar halkının düzenli olarak gıda alanında yaptıkları yardım faaliyetlerini ve konuyla ilgili tecrübe paylaşımı olarak sundu.

Çalışmalar hakkında genel değerlendirmeler yapan Pursaklar Müftüsü Hasan İzmirli konuşmasına ADRB’ye vaiz ünvanlıyla atanan Çiğdem Maviş’in yeni görevini tebrik etti. 2016 yılı çalışmaları ve  2017 ‘de planlanan proje çalışmaları hakkında gösterilen gayretler hususunda ADRB Koordinatörü ve görevlilerine teşekkür etti.

Kur’an Kursu öğreticilerine görevlerini yaparken; hukuka uygun, planlı, programlı, düzenli olması, herkese ulaşarak kuşatıcı bir şekilde yapılması tavsiyelerinde bulunarak konuşmasını bitirdi.