11.01.2017

Pursaklar Müftülüğünden Halep’e Gıda Yardımı

Pursaklar Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Pursaklar Şubesi işbirliği ile görevlilerimizin rehberliğinde “Halep’te İnsanlık Ölmesin” temalı yardım kampanyası çerçevesinde hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla toplanan GIDA PAKETİ ayni yardımları Halep’e göndermek için program düzenlendi.

Bir kaç yıldır büyük insani dramların yaşandığı, milyonlarca insanın vefat ettiği, mazlum ve mağdur duruma düştüğü Suriye'ye yönelik olarak, başta Halep olmak üzere, Pursaklar İlçe Müftülüğü öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı Pursaklar Şubesi ile işbirliği halinde hayırsever vatandaşlarımızla birlikte kardeşlerimizin yardımına koşmak, savaştan etkilenen kardeşlerimizin barınma, beslenme ve sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak, hüzünlerini paylaşmak ve acil ihtiyaç duydukları insani yardım malzemelerini kendilerine ulaştırmak üzere camilerimiz ve Kur’an kurslarımızda nakdi ve ayni yardım kampanyası başlatıldı.

09.12.2016 tarihinde başlatılan nakdi yardım olarak şu ana kadar 115.000 TL yardım toplanarak ilgili hesaba aktarıldı.

Daha sonra da “Gıda Paketi” kampanyası başlatılarak 06.01.2017 Cuma günü itibariyle hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla 32 ton ağırlığında bir tır doldurulmuş olup Cuma namazına müteakip Saray Sultan Selim Camii’nde dua ve uğurlama töreni yapıldı.

Hatay’da ilgililere teslim etmek üzere Pursaklar Müftülüğü Plevne Cami İmam Hatibi Halil İbrahim HAYTA görevlendirildi.

Dua ve uğurlama törenine Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çetin,  İl Müftü Yardımcısı Ali Gülden Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, siyasi parti temsilcileri, büyükşehir belediyesi temsilcileri ve kalabalık hayırsever vatandaşlarımız katıldı.

İlçe Müftüsü Hasan İzmirli; kampanya hakkında bilgi vererek hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Ve şöyle dedi;

“Ben bu vesileyle ayni yardımda bulunan tüm hayırsever kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu işleri organize eden görevlilerimize çok teşekkür ediyorum. Tır aracını bize ücretsiz bu hayırlı işe tahsis eden Murat beye teşekkür ederim. Teşriflerinden dolayı Sn. Kaymakamımıza, Belediye Başkan Yardımcımıza, Büyükşehir Saray Temsilcimize, tüm misafirlere şükranlarımı sunarım. Hayırlı uğurlu olsun. Tırımızda:

• 10600 kg        Un

• 2685 kg          Bulgur

• 1752 kg          Pirinç

• 1780 kg          Mercimek

• 925 kg            Nohut

• 915 kg            Sıvı Yağ

• 3640 kg          Şeker

• 1840 kg          Tuz

• 1780 kg          Zeytin

• 985 kg            Bisküvi

• 910 kg            Helva

• 765 kg            Süt olmak üzere toplam 32.000 kg ve 120.511,35 TL değerinde malzeme mevcuttur.”

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da konuşmasında; “Bu tırın hazırlanmasında emeği geçen tüm kurumlara ve siz hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Rabbim bizlerden ensar hasletinizi daim eylesin” Dedi.

Pursaklar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çetin de konuşmasında; “Pursaklar’dan 15. Tırı gönderiyoruz. İnşallah 4 tır da gönderilmek üzere hazırlanıyor” ded.

Ankara İl Müftü Yardımcısı Ali Gülden’in yaptığı dua ile yardım tırı yola çıktı.