06.01.2017

MİNİKLERDEN ANLAMLI KATKI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Halep’teki mazlumlar ve mağdurlar için Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirerek başlattığı kampanyaya Pursaklar Müftülüğü tüm cami ve Kur’an kurslarında nakdi ve ayni kampanya başlattı.

“Halep’te İnsanlık Ölmesin” sloganıyla başlatılan kampanyaya Pursaklar İlçe Müftülüğü Hidayet Kız Kur’an Kursu 04-06 Yaş Grubu olarak eğitim gören minik öğrenciler de katıldı.

Harçlıklarını biriktiren 4 yaşındaki Berranur Kara arkadaşlarını da organize ederek “Halep’te Çocuklar Ölmesin” dedi ve Öğreticileri Zeynep Demir, Şaziye Gölcük, Ayşe Hümeyra Döngez, arkadaşları İncinur Koç, Menekşe Elibol, Betül Erdem, Muhammed Yusuf Al, Defne Zehra Karaca ve Yunus Emre Değirmenci’den topladıkları 947,40 TL’yi ilgili hesaba yatırıp Pursaklar Müftüsü Hasan İzmirli’yi ziyaret ederek banka dekontunu sundular.

Pursaklar Müftüsü Hasan İzmirli miniklerin bu büyük organizesinden ve büyüklere bile örnek olacak bu davranışlarından dolayı hem duygulandı hem de her birine ayrı ayrı teşekkür etti.

Onlara hitaben “Çocukların öldürülmesi, evsiz bırakılması, mağdur duruma düşürülmesi dünyada yapılacak en büyük kötülüktür, zulümdür, buna karşılık sizin yaptığınız bu güzel hareket de dünyanın en büyük işidir, iyiliğidir. Sizin gibi iyiler oldukça inşallah zulümlerin, kötülüklerin kökü kesilecektir. Hep beraber tekrar söyleyelim “Halep’te Çocuklar Ölmesin” “Dünyada İyilikler Hâkim Olsun” “Kötülükler Yok Olsun” dedi.

Miniklerin yaptığı dualardan sonra ziyaret sona erdi.