04.01.2017

PURSAKLAR MÜFTÜLÜĞÜNDE MÜFTÜLÜK ERSONELİ İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Pursaklar Müftülüğünde Müftülük personeli ile görev dağılımlarına göre ilgili personeller tarafından 2016 yılı genel değerlendirme 2017 yılı yapılacak iş ve işlemlerle ilgili planlama yapmak üzere istişare toplantısı yapıldı.

İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ’nin başkanlık ettiği toplantıya şube müdürü, vaizler, murakıp ve memurlar katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasında İlçe Müftüsü Hasan İZMİRLİ, 2017 yılının vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını, milletin birlik ve beraberlik ruhunun güçlenerek yaşanmasını talep ettikten sonra şunları söyledi:

• Her görevlimiz ünvanlıyla bulunduğu yerin yöneticisidir. Diğer görevlilerle birlikte takım ruhuyla işlerimizi yöneteceğiz.
  • Başarılı bir yönetim için doğru istişare son derece önemlidir. Tek adam değil, kolektif akıl, ortak ruh, iş birliği, iş bölümü önemli, bu senin bu benim işim diye ayırım yapılmamalı, o anda yapılması gereken iş kalmamalı.
  • Planlı ve programlı çalışmak önemli, işlerimizi iyi takip etmek için not almalıyız. Netice alıncaya kadar takibini yapmalıyız.
  • Biz işlerimizi yürütürken, İslam Dininin rahmet boyutunu, sıcaklığını, hem müftülükte birbirimize, tüm görevlilerimize, vatandaşlarımıza karşı göstermeliyiz,
  • Kalpler arasında güçlü bağ kurmalıyız, bu ancak sevgi, bilgi ve amel ile olur,
  • Tüm çalışanlar arasında uyum önemli, uyumu güçlendiren söz, fiil, davranış, makbuldür. Uyum ve ahengi bozan her türlü kötü huy ve alışkanlıklardan kaçınmalıyız.
  • Sendika temsilcilerine teşekkür ediyorum. Burada sendika çok olumlu, ahenkli bir yol takip etmektedir.
  • Müftülüğümüz her görevlinin rahatça geldiği bir mekân olmalıdır.
  • Düşünceler açıkça söylenmeli, yanlış bir uygulama varsa rahatça dile getirilmelidir.
  • Cami merkezli bir çalışma planımız olmalıdır. Cami dersleri, camilerde Kur’an Öğretim programları önemli, sabah namazı buluşmaları, kutlu doğum, hafızlık, hadis, bilgi yarışmaları, mesleki gelişim konferansları, öğrencilerle kitap okuma grupları, halka yönelik panel ve konferanslar, vaaz –irşat hizmetleri, Kur’an kursu öğrencilerinin ziyaret edilmesi, hafızlık takip komisyonu çalışmaları öncelikli çalışmalarımızdandır.

Daha sonra bütün personeller, görev dağılımlarına göre 2016 yılı genel değerlendirme sunumlarını, 2017 yılı yapılacak iş ve işlemlerle ilgili planlama sunumlarını yaptılar. Çalışmalarından dolayı İlçe Müftüsü görevlilere teşekkür etti.

Toplantı yemek ikramı ile son buldu.