25.06.2019

Keçiören’de Mahremiyet ve Çevre Bilinci – Değerler Eğitimi Seminerleri

Yaz Kur’an kursu öğrencilerine Mahremiyet ve Çevre Bilinci Seminerleri verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile Ve Dini Rehberlik  Dairesi tarafından yürütülen  çalışma kapsamında yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilere Çevre Bilinci ve Mahremiyet Bilinci konularında eğitim verildi. Keçiören Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Hatice Kandil ve vaizler Şule Coşkun, Saliha Erdem ve Gülten Danış Arifoğlu bu çalışma çerçevesinde Keçiören İlçesindeki yaz Kur’an kurslarında seminerler icra ettiler.

Mahremiyet Bilinci seminerlerinde mahremiyet sınırlarını bilmenin, başkalarının haklarına saygı göstermenin yanısıra kendi haklarını da muhafaza eden bireyler olmanın önemine değinildi. Çevre Bilinci Seminerlerinde vatanını, toprağını, doğayı ve ağacı seven, koruyan ve bunların Allah’ın emaneti olduğu bilincine sahip olan nesiller inşa etmenin hepimizin görevi olduğuna dikkat çekildi.

Keçiören Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü Hatice Kandil ve vaiz Gülten Danış Arifoğlu tarafından Sancak Mahallesi Hafız Sadık Orhan ve Yükseltepe Kayabaşı Kur’an kurslarında yaz kurslarına devam eden çocuklara yönelik Değerler Eğitimi dersleri yapıldı.  Merhamet, Sevgi, Namaz Bilinci, Dua ve İbadet, Kulluk Bilinci, Âyetler Işığında Ahlâki İlkeler gibi konularda yapılan derslerde çocukların çevrelerindeki insanlara iyilikle davranmaları, kibir, haset, yalan gibi kötü davranışlardan uzak durmaları, yeryüzünü imar etme, gönüller yapma, işlerini sağlam ve düzgün yapma, her şeye ve herkese karşı merhametli olma, insanlara kolaylık gösterme, güvenilir olma, anlayışlı ve affedici olma gibi temel değerleri kazanmalarına yönelik faaliyetler yapıldı.