12.07.2019

İlçe Müftümüz

Mehmet Ali KUŞTAŞI

Erzurum’un Aziziye İlçesi Çamlıca Köyün'de 1976 tarihinde dünyaya gelen Mehmet Ali Kuştaşı, İlkokulu köyünde bitirdi.
           Erzurum Dumlubucağı Kuran Kursu'nda başladığı hafızlığını (akrabası o dönemki Kocatepe Camii müezzinlerinden Recep ÇELİK ‘in öncülük etmesi ile) 1990 senesinde  Ankara  Altındağ Merkez Kuran Kursu'nda (Ali Cömert Hoca'da) bölge birincisi olarak tamamladı. 1995  yılında Ankara Hacı Bayram İmam Hatip Lisesi‘nden mezun oldu. Bu süre zarfında hem hocası ile birlikte hafız yetiştirdi hemde Hacı Bayram  Camii İmam Hatibi Abdulkadir Şehitoğlu‘ndan talim, tecvid, hadr, tedvir, tertil, usül ve makam dersleri aldı. 3 yıl süre ile vekil imam hatip olarak Hacı Bayram Camii!nde müezzinlik yaptı. 1998 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 1999 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yapıp 2002 yılında mezun oldu. 2000, 2002 yılları arası ilahiyat Tatbikat Camii İmam-Hatipliğini yaptı.

Fakülteden sonra bir müddet Ankara Hacı Bayram Camiinde Müezzin-Kayyımlık görevi yaptıktan sonra Sivas Gürün Ulu Camii İmam Hatibi olarak resmi göreve başladı. Sivas'ta görevine devam ederken Ankara Üniversitesi Sosyol Bilimler Enstitüsü din eğitimi ana bilim dalında yüksek lisansını tamamladı.
            2008 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen ihtisas eğitim merkezini 6. Dönem olarak tamamladı. Eğitim merkezini tamamladıktan sonra Sivas’ta kısa bir süre imam hatiplik yapıp 2009 yılında naklen Ankara Kocatepe Camii İmam hatipliğine atandı. Bu sırada Ankara Mebus Evleri Camii İmam-Hatibi Erdal Güntay hocadan özel olarak kıraatı aşere okudu.
            Eğitim ve meslek hayatı boyunca Kuran-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık dallarında 30’un üzerinde yarışmaya katılarak il, bölge ve Türkiye dereceleri vardır.
            Malezya’da düzenlene Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında ülkemizi temsil etmiştir. Dost tv’de 3 sezon canlı, sorulu-cevaplı ilmihal isimli programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır. Çeşitli okullarda öğrencilere yönelik konferanslar, Din görevlilerine yönelik hizmet içi eğitim ve Tashihi Huruf (İmamet, Müezzinlik ve Makam dersleri) vermeye devam etmektedir.

28 01 2016 tarihinden itibaren Muş Korkut İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken son kararname ile Ankara İli Güdül İlçe Müftülüğüne naklen atanmıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.