25.07.2019

VEKALETLE KURBAN KESİM ORGANİZASYONU TANITIMI YAPILDI

İlçemizde Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımızın organize ettiği “Vekâletle Kurban Organizasyonu” tanıtım toplantısı Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Aydın, vaizler, Kur’an Kursu öğreticileri, imam-hatip ve müezzinler katıldı. Toplantı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Başkanlığımızın hazırladığı, “Kurbanını paylaş, Kardeşinle yakınlaş” sinevizyonunun gösterilmesiyle devam etti.

Toplantıda konuşan İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, “İslam âleminin umudu necip milletimizdir. Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı bu bilinçle yardımsever milletimizin kurbanlarını 145 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Bu da gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizle yakınlaşmamıza vesile olmaktadır. Önceden olduğu gibi bugün de sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olacak bu organizasyonda yerimizi almalıyız.” dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Aydın, 2018 yılı vekâletle kurban organizasyonu kapsamında, 430 bin hisse kurbanı, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevliler nezaretinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını, bu yıl da aynı yapılacağını söyledi.

Ayrıca, “Yapılan yardımlardaki hedefimiz irşattır. Kurban hissesi sayesinde yurt içinde ve yurt dışında din, dil, ırk ayrımı yapmadan milyonlarca insanın gönlüne giriyoruz. Yurtdışındaki mağdur ve mazlum gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar sayesinde Türkiye Cumhuriyetimizin tanıtılmasının yanında, gönül köprüleri sayesinde kardeşlik ve muhabbet bağının güçlenmesine ve en önemlisi de Din-i Mübin-i İslam’ın tanıtılarak irşat vazifesi yerine getirilmiş oluyor.” dedi.