16.07.2019

İLÇEMİZDE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMLARI YAPILDI

Gölbaşı Kaymakamlığı, Gölbaşı Belediyesi ve İlçe Müftülüğümüzün birlikte organize ettiği 15 Temmuz Şehitlerini anma programları gerçekleştirildi.

15 Temmuz 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla ilk olarak 14 Temmuz Pazar Günü şehit ailelerimiz ve gazilerimizin katılımıyla  yemek programı düzenlendi.

14 Temmuz akşamı saat 21.00’ da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan Anma Programına ise, Sayın Kaymakamımız Tülay BAYDAR BİLGİHAN, Belediye Başkanımız Ramazan ŞİMŞEK, İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK, İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Kurum Amirleri, Muhtarlar, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Üyeleri,  Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı. Program, saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 15 Temmuz  'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' ile ilgili sinevizyon gösterileri, şiirler ve çeşitli etkinliklerle son buldu.

15 Temmuz 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Sayın Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN’ın Türksata ziyareti ile başlayan anma programı, saat 11.00’da Gölbaşı şehitliğinde görevlilerimizin Kur’an tilaveti ve İlçe Müftümüz Ahmet DİLEK’in duası ile devam etti. Daha sonra şehitlerimizin mezarları tek tek ziyaret edildi, kabirlerine karanfil bırakıldı.

Öğle namazından önce Merkez Camiinde, mevlit ve Gölbaşında şehit olan 51 şehidimiz adına okunan 153 hatmin duası yapıldı.

İkindi namazından sonra TÜRKSAT Camiinde, Türksat’ın bombalanması esnasında şehit olan 2 şehidimiz için mevlit okunup dua edildi.

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında düzenlenen şehitleri anma etkinliğine, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet ERSOY, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İNCE, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail ÇATAKLI,  Emniyet Genel Müdürü Celal UZUNKAYA, Kaymakamımız Tülay BAYDAR BİLGİHAN, Belediye Başkanı Ramazan ŞİMŞEK, bazı milletvekilleri, şehit yakınları, gaziler ve özel harekat polisleri katıldı. Programda şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Saat 00.13’te tüm camilerimizden görevlilerimiz tarafından sela okundu.

16 Temmuz günü ise, Türksatta, Sayın Meclis Başkanı Mustafa ŞENTOP, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih SAYAN ve Kaymakamımız Tülay BAYDAR BİLGİHAN’ın katılımıyla, Türksat Şehitlik anıtında dua edildi. Şehitler anısına düzenlenen resim sergisi ve müze ziyaret edildi.