02.10.2019

CAMİ VE HAYAT TEMALI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI

Etimesgut Müftülüğü bu yılın teması olan “Cami ve Hayat” temalı Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinliği düzenledi.

Her yıl 1- 7 Ekim günleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Etimesgut Müftülüğü Elvan Mevlana Cami konferans salonunda bir program düzenledi.

Program Abdülkerim Satık Buğra Han cami uzman imam hatibi Ramazan KAYA tarafından okunan Kur’an-ı kerim ile başladı.

Etimesgut Müftüsü Yunus CAN’ın selamlama konuşmasının ardından, programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Diyanet Uzmanı Ramazan DAĞLI kürsüye geldi. Diyanet Uzmanı Ramazan DAĞLI konuşmasında;

“ Cami ve Hayat teması ekseninde Cami içi ve Cami dışı hizmetlerinden söz etti.

Din hizmeti sunan bizlerin birincisi Kur’an-ı iyi tanımamız lazım, Kur’an’ın muhtevasını anlama, en azından hangi konuları içerdiğini bilmemiz lazım. Yani kısacası Kur’an kültürümüzün çok iyi olması lazım. İkincisi Peygamberimizin hadislerini iyi bilmemiz lazım. İşgal ettiğimiz yerin değerini iyi bilmemiz ve çok şükretmemiz lazım, Biz hem Kur ’anla meşgulüz, hem hadisi şeriflerle meşgulüz. Allah Katında yerini ve değerini öğrenmek istiyorsan cenabı hak seni hangi işle istihdam etti ona bakmalı ve daha çok şükretmeli ve kıymetini bilmeliyiz.

Sonuç olarak bu dünyada hepimiz yolcuyuz, önemli olarak bu dünyadan giderken bir iz bırakarak gidebilmeliyiz. Arkamızdan hayır dua edecek nesiller yetiştirmemiz lazım Kur’an Kurslarımızda ve Camilerimizde.

Hayatın merkezine Camiyi oturtmamız lazım, eğer biz Medine-i Münevvere deki Rasulullah (S.A.V)’in modelini günümüze taşıyamazsak, Kur’an Kurslarımız hayatın merkezi olmazsa, Camilerimiz hayata bir katkıda bulunamazsa, bizim görevimiz bir mana ifade etmez. Sadece devlet memuru oluruz. Mesleki anlamda yeterliliğimizi yenileyelim ve koruyalım, Şahsiyetimizi ezdirmeyelim, ihlas ve samimiyetimizi bozmayalım, gurura kibire kapılmayalım, tevazu ehli olalım,  gönüllere girelim, Allah’ın kullarına Allah için hizmet edelim. Ahiri bu dünyada iz bırakanlardan olalım dedi.”

Mustafa Heper cami İmam hatibi Ebuzer Gıffari BAKIR'ın sunumunu yaptığı program,Etimesgut Müftüsü Yunus CAN konuşmacıya hediye takdimi ile son buldu.