23.03.2018

REGAİP GECESİ İHYA EDİLDİ

Etimesgut Müftülüğü üç ayların girdiğinin müjdecisi olan, Ramazan ayının da habercisi Regaip Gecesini ihya etmek için Hasan Kartal Orta Caminde bir program tertip edildi.

Akşam namazından sonra başlayan program, Etimesgut Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi korosu tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, İlahi ve Kasideler okundu.

Regaip Gecesi İhya programında Etimesgut Müftüsü Yunus CAN da cemaate sohbet etti.

Müftü CAN sohbetinde; “Recep ayı ve Regaip Gecesinin faziletinden, söz etti.

Müslümanlar arasında Üç Aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları Cenabı hakkın bizlere ikram ettiği bereketli birer zaman dilimleridir.

Bu zamanları iyi değerlendirerek nefis muhasebesini yapmalı, yaratılış gayemiz olan Allaha kullukta ve ibadette bu günleri ve geceleri fırsata dönüştürmeliyiz dedi.”

Konuşma sonunda Eller semaya kalkarak özellikle Regaip Gecesinin gününe denk gelen şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz, ordumuz, yurdumuz, Birlik ve Beraberliğimiz için Dualar edildi.