23.03.2018

İMAM HATİPLER ARASI HUTBE YARIŞMASI

İmam Hatipler arası Hutbe okuma yarışması Etimesgut'ta yapıldı.

Ankara da üç bölgede düzenlenen Hutbe Okuma yarışmasından birisi de İstasyon  caddesinde bulunan Elvankent Mevlana Caminde gerçekleşti.

Etimesgut Müftüsü Yunus CAN’ın komisyon başkanlığında gerçekleşen yarışmada, değişik okullardan on iki kişi yarışmaya katıldı.

Çekişmeli geçen yarışma sonunda ilk üç sıra şöyle oluştu:

Etimesgut Şehit Muhammed Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesinden Nurullah OĞUZ birinci,

Sincan Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mehmet Enes KARATAŞ ikinci,

Etimesgut Şehit Okan Koç Anadolu İmam Hatip Lisesinden Abdurrahim BOZOK üçüncü oldu.

Bu yarışmalar sonunda bölgelerde birincilik edenler arasında, yeniden yapılacak olan yarışma sonucunda Ankara İl birincisi olarak seçilecektir.

Yarışmaya katılıp ilk üç sırada yer alanlar çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Etimesgut Müftülüğü tarafından Kitap hediye edildi.

Yarışma sonunda kısa bir konuşma yapan Etimesgut Müftüsü Yunus CAN konuşmasında; “Buraya gelip yarışamaya katılma cesareti gösteren tüm yarışmacıların gönlümüzde birinci olduğunu söyledi. Bu özgüvenlerinden dolayı tüm yarışmacılara teşekkür etti.Birinciliği alan öğrenciye de İl seçmelerinde başarılar diledi.”