21.03.2018

MEDYA OKUR YAZARLIĞI VE AİLE

Etimesgut Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından hazırlanan “Medya Okur Yazarlığı ve Aile” konulu konferans verildi.

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen program, Tevhit Cami Müezzini Burhan ESEN ve Hasan Kartal Orta Cami İmam Hatibi Resul BOZKURT’un sala okuması ile başladı, Etimesgut Müftülüğü Uzman Vaizi Üzeyir GÜR’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kısa bir açılış konuşması yapan Etimesgut Müftüsü Yunus CAN, programa katılanlara teşekkür etti.

“Medya Okur Yazarlığı ve Aile” konulu konferansını vermek üzere kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı haber editörü, Muhabir Cüneyt ÇİĞDEMLİ konuşmasında; Medyanın İnsanların duygularına ve düşünme gücüne sahip olduğunu, bu sebepten sosyal medyayı kontrollü kullanmamız gerektiğini belirtti.

Mahremiyet Sınırlarımızı Gerçek hayatta koruduğumuz gibi, sanal âlemde de korumamız gerektiğine vurgu yapan Cüneyt ÇİĞDEMLİ, Müslüman ahlakını ve edebini yansıtarak gerçek hayatta bir Müslümana yapmaktan çekindiğimiz söz ve eylemleri yapmamamız gerektiğini belirterek, paylaşımlarımızın hesabını gerçek âlemde vereceğimizi sürekli hatırlamamız gerektiğini ifade etti.

Medyanın İnsanlar üzerindeki etkilerini örneklerle anlatan Cüneyt ÇİĞDEMLİ aynı zamanda Medyanın İnsanların değerlerine olan bakış açısına etkisini anlattı.

Akıcı ve etkileyici bir sunum gerçekleştiren Cüneyt ÇİĞDEMLİ ’ye Etimesgut Müftülüğü vaizlerinden Canan ZERANAY AVAN tarafından çiçek takdimi ile program sona erdi.