19.03.2018

BİZ BİR AİLEYİZ

Diyanet İşleri Başkanlığının programlamış olduğu, Etimesgut Müftülüğünün ev sahipliğinde, Sincan Müftülüğünün de davetli olduğu, Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik ‘’Biz Bir Aileyiz’’ konulu bir konferans verildi.

Konferans Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Hasan Kartal Orta Cami İmam Hatibi Resul BOZKURT’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Etimesgut Müftüsü Yunus CAN konuşmasında; Günümüzün Çanakkale’sinin Aile olduğunu ifade ederek, Aileyi korumanın öneminden bahsetti.

Programa Konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ konuşmasında; ‘’İslamda Aile olmanın Emri bil maruf neh-i anil münker ve din kardeşliği şuuru ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ konuşmasının devamında Mü’min olmanın sabrı, İffeti, Nezaketi, Samimiyeti, Adaleti gerektirdiğini ifade etti.

Aynur DURMAZ’ın sunumunu gerçekleştirdiği program, Konuşmacı larak katılan Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ ye çiçek takdimi ile son buldu.