09.02.2018

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLER VE ÇOCUKLARIMIZ

Geleceğimizin teminatı olan gençleri kazanmaya yönelik, müftülüğümüze bağlı camilerde yapılan faaliyetler her geçen gün artarak devam etmektedir.

Cami görevlileri çocukları ve gençleri cami ekseni etrafında toplayarak, onları cemaate alıştırmak,  dini bilgilerini artırmak, gençleri kötü emellerine âlet etmek isteyenlere fırsat vermemek için sportif faaliyetler ve eğitici faaliyetler düzenleyerek onları kazanmaya çalışıyorlar.

Etimesgut ta bulunan Tevhit Cami müezzin kayyımı Burhan ESEN, Satı hatun Cami müezzini Mustafa Salih ÖZTÜRK ve İstasyon mahallesi Mevlana Cami müezzini Yahya YAR bu konu ile aktif çalışma yapan görevlilerimizden bir kaçı olup, çocuklar ve gençlere yönelik çalışmalar tüm camilerimizde devam etmektedir. Bu kapsamda çocuklar ve gençlere yönelik faaliyetlerden bazıları şu şekildedir;

Tashih-i Huruf, Temel Dini Bilgiler, Eğitim ve Kültür programları, sabah namazı buluşmaları, akşam sohbetleri, ev ziyaretleri, geziler, yarışmalar, hediyeler ve sportif faaliyetler.