01.12.2017

PEYGAMBER SEVGİSİ SALONA SIĞMADI

Etimesgut Müftülüğü Mevlidi Nebi haftası münasebeti ile bayanlara yönelik bir program gerçekleştirdi.

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen program Etiler Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice KALYONCU’nun Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı.

Bağlıca Kur’an Kursu öğreticisi Aynur DURMAZ’ın Naat-ı şerif şiirini seslendirmesi ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Etimesgut Müftüsü Yunus CAN da konuşmasında; ‘’Hz. Muhammed (S.A.V) in konuşma adabı’’ ile ilgili bir konuşma yaptı.

Müftü Yunus CAN konuşmasında; Örnekler vererek Peygamber efendimizin insanı kazanan üslubunu dile getirdi.

Peygamber efendimizin farklı kesimlere farklı konuşma üslubu olmakla birlikte onur kırıcı, kişinin haysiyetini zedeleyici sözler söylemeden, her hâlükârda insana değer verdiğini anlattı.’’

Etimesgut müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticilerinden oluşan Türk Tasavvuf Musikisi korosu tarafından ilahi ve kasideler okundu.

Müftülüğümüz vaizlerinden Canan ZERANAY AVAN’ın sunumunu yaptığı mevlidi nebi programına yoğun katılımın olduğu, peygamber sevgisinin salona sığmadığı görüldü.

Program sonunda Etimesgut Müftüsü Yunus CAN’a takdim edilmek için hazırlanan çiçeği, Müftü Yunus CAN adına Eşi Emine CAN aldı.