17.11.2017

YENİ BİR CAMİ DAHA HİZMETE AÇILDI

Ayyıldız Mahallesinde yapımı tamamlanan Hacı Fatma Niğmet Kahraman Cami hizmete açıldı.

Açılışa Meclis Başkanı İsmail KAHRAMAN, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin ÇELEBİ, Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar YİĞİT, Mushafları İnceleme ve Kıraat kurulu Başkanı Osman Şahin, Ankara İl müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU, Sincan Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, İlçe Müftüleri, Siyasi Parti temsilcileri, Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Alparslan HÜYÜK ve mahalle sakinleri katıldı.

Ahmet Hamdi Akseki cami imam Hatibi Ali TEL’in Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan açılış program, Caminin banisi Talip KAHRAMAN’ın kısa konuşması ile devam etti. Talip KAHRAMAN konuşmasında ‘’Böyle bir eseri bana yaptıran, bu fırsatı veren Rabbime şükrederim, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim’’ dedi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar YİĞİT de Konuşmasında ‘’Camilerin önemine vurgu yaparak,tarihi süreçten söz etti.

Camilerin tarihinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu, mabedsiz bir topluma rastlanmadığını ifade ederek Caminin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.’’

Meclis Başkanı İsmail KAHRAMAN da Konuşmasında; ‘’Ailesine mensup birisinin Cami yaptırmasından dolayı menuniyetini ifade ederek kendilerine teşekkür etti.

Tevbe suresinin 18. Ayetinde mealen; Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur. Ayetini hatırlatarak, dinimizin Camiye verdiği öneme vurgu yaptı.

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin ÇELEBİ nin yaptığı dua sonunda kurdele kesimi ile Cami hizmete açılarak ilk Cuma namazı kılındı.

Namaz çıkışında Programa katılanlara ve Cami cemaatine Caminin banisi tarafından yemek ikramı ile açılış programı son buldu.