06.03.2017

Yeşildere Gençlik Kolları

ANKARA İLİ ELMADAĞ İLÇESİ YEŞİLDERE MAHLLESİ

SEYİT CEMALİ CAMİİ

Seyit Cemali Camii İmam-Hatibi olarak, çalışan ve emekli kardeşlerimize yönelik 2016 / 2017 kış döneminde açtığımız Kur?an Kursumuzda 150 kursiyerimiz eğitim görmektedir. Kursumuzda çoğunluğu genç kardeşlerimiz oluşturmakla beraber gençliğinde kutsal kitabını ve dinini öğrenme fırsatı bulamayan, yaşın ilerlemesiyle gençliğimde öğrenemedim bu yaşta hiç öğrenemem ve kutsal kitabını öğrenememe pişmanlığını yaşayan emekli ve ihtiyar kursiyerlerimiz mevcudiyeti oluşturmaktadır.

Derslerimiz öğle namazından önce 2 saat, ikindi namazından sonra 1,5 saat ve yatsı namazından sonra 3 saat olarak haftanın beş günü düzenli ve programlı bir şekilde devam etmektedir.

Hem eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri ve güzel bir anı olması için genç ihtiyar kursiyerlerimize tecvit, ilmihal, siyer ve itikattan oluşan 40 soruyu cevaplarıyla dağıtarak bir ay sonra bu 40 sorudan 20 soruluk test sınavı yapacağımızı duyurduk. Hayatlarında hiç sınava girmeyen girmiş olsalar da üzerinde yıllar geçen ihtiyar kursiyerlerimiz bazı kereler ?hocam, bu yaşta bizi sınava mı tabi tutacaksın.? Diye tatlı sitemler etseler de bir ay süre zarfında bazen eğlenceli bazen ciddi şekilde dağıttığımız soruları çalıştılar.

İlçe milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla mahallemizdeki fatih ortaokulunu sınav yeri olarak hazırladık. Sınav yerimizi hazırlarken ÖSYM?nin sınav yapma usulüne göre hazırladık. Sınava giriş kartı çıkartarak kursiyerlerimizin hangi sınıfta hangi sırada sınava gireceğini hazırladık. Aynı zamanda okula giderek sıraların üzerine kursiyerlerimizin isim ve numaralarını yazdık. Her sıranın üzerine kalem silgi kağıt mendil ve şeker koyduk. Kursiyerlerin sınava girecekleri sınıf ve oturacakları sıraları rahatça bulabilmeleri için ortaokul ve lise de okuyan öğrencilerimizi görevlendirdik. Sınavın gözetmenliğini ise Kur?an Kursu Öğreticisi ve din kültürü öğretmeni ve din görevlileri yaptılar. Hazırladığımız testi de şahsa göre yani her testin üzerine isimlerini yazdık. Sınav anına kadar heyecan, sevinç ve tedirginliği aynı anda yaşayan kursiyerlerimiz sınav bittikten sonra sınavın verdiği endişenin gittiğini ve sadece sevincin kaldığını söylediler. Yaptığımız bu sınava 150 kursiyerimizden 120 si katıldı.

Katılan kursiyer arkadaşların dereceye girenlerine ödül töreni düzenlenmiştir. Düzenlenen törene;

İlçe Kaymakamımız Turgay ÜNSAL, İlçe Müftümüz Metin ARCAKLIOĞLU?nun katılımı ile akşam saat 19.00 da başlamış ilçe kaymakamımız: Ülkemizin birlik ve beraberliğinin en önemli vaz geçilmezi İSLAM AHLAK?nın değerleri ve inanç birliğinin   insanımıza kazandırılması İnsanlarımızın birbiri ile kaynaşması SEVGİ ve SAYGI dan oluşacağın hatırlatarak Yeşildere?nin bu çalışmalarından dolayı başta hocamız Sinan Ürkmez e ve Yeşildere halkına teşekkür ederek konuşmasını bitirdi daha sonra ilçe müftümüz Metin ARCAKLIOĞLU: Yeşildere?mizde üç yıldır Kuran kursunun kış dönemi eğitiminden memnuniyetini belirterek Yeşildere?mizde  Kuran okumayan kalmasın kampanyasına dönüştüğünü bu çalışmaların Ülke genelinde olmasını dilediğini toplumun ihtiyacı olan Manevi Kalkınmanın mutlak gerçekleşmesinin en büyük istekleri olduğunu bu eğitimin ilk okul ve öncesi 04 - 06 yaşta başlatılmasını istediklerini ebeveynlerin bu yönde gayret göstermesini isteyerek konuşmasını tamamladı

Kursiyer arkadaşların dereceye girenlerine hediyelerinin verilmesinden sonra programımız sona ermiştir.