02.05.2017

KUR'AN KURSLARI DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, Kur'an kurslarımızda okuyan öğrencilerimizi, İtikat, İbadet, Ahlak ve Siyer gibi Temel dini Bilgileri öğrenmeye teşvik etmek amacıyla, Elmadağ İlçe Müftülüğü Kur'an Kursları arası Dini Bilgiler Yarışması düzenlendi.

Elmadağ İlçe Müftüsü Metin ARCAKLIOĞLU'nun başkanlığında, ADRB Vaizi Emine YILDIZ, Muhammed Emin Er Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu Müdürü Ayşe ARCAKLIOĞLU tarafından oluşturulan komisyon, öğrencilere İtikat, ibadet, Ahlak, Siyer ve Kur'an-ı Kerim ana başlıkları altında toplam 20 adet soru sordu.

Yarışmaya katılan Kur'an Kurslarını, kendi kurslarında  birinci seçilen öğrenciler temsil etti.

Yarışmaya katılan Kur'an Kursları arasında ilk üç'e girenlerin derecelendirmesi şu sekilde gerçekleşti.

1. Bilal-i Habeşi Kur'an Kursu
2.Osman Temiz Kur'an Kursu
3.Tepebaşı Hz Hatice Kur'an Kursu

Yarışma neticesinde  kurslarının birincileri olmaları ve kurslarını temsilen gelmeleri sebebiyle yarışmaya katılan bütün öğrencilere ve onları yetiştiren hocalarına kitap hediyesi verilirken dereceye giren öğrenciler para ödülüyle mükafaatlandırıldılar.