18.08.2017

HACI ADAYLARINI UĞURLAMA PROGRAMI

İlçemizden Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile hacca gidecek hacı adayları uğurlandı.

15 Ağustos Salı günü müftülük önünde yapılan programa Müftümüz Metin ARCAKLIOĞLU, müftülük personeli, din görevlileri, hacı adayları ve yakınları katıldılar.

Yatsı namazından sonra İstasyon Camii İmam-Hatibi Erdoğan DAĞ’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Müftümüz Metin ARCAKLIOĞLU , hac ibadeti ile ilgili konuşmasında şunları söyledi. "  “İbrahim (as)’ın insanları hacca çağırmasına ‘Lebbeyk’ nidasıyla diye cevap veren, sabır ve takva azığıyla heybelerini dolduran hacı adayları bu şuurla bu görevlerini ifa ederek Hacdan Peygamberimizin 'Mebrur bir haccın karşılığı ancak cennettir.' müjdesine nail olarak döneceklerdir."

Müftümüz Metin ARCAKLIOĞLU'nun uğurlama duası ve ardından hacı adaylarından helallik dilenmesiyle program sona erdi.

Dua programının sonunda hacı adayları sıraya girerek uğurlamaya gelenlerle vedalaştılar.