21.03.2017

Yeşildere Gençlik Kolları Programı

Elmadağ Yeşildere Seyit Cemali Cami İmam- Hatibi Sinan ÜRKMEZ 160 gence Kur’anı Kerim okumayı öğretti. Öğle, ikindi ve yatsıdan sonra günde toplam altı saat guruplar halinde ders vererek beş ayda 160 gence Kur’an-ı Kerimi yüzünden okumayı, ilmihal ve akait bilgilerini öğretti. Kursa işçi olarak çalışanlar esnaf emekliler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Beş ayın sonunda Yeşildere Kültür Merkezinde ‘Gençler Kur’an ile Buluştu’ ve ‘Şehitlerimizi Anma’ Programı düzenlendi.  19 Mart 2017 Pazar günü akşam namazını müteakip programa; Ankara İl Müftüsü Sayın Mehmet SÖNMEZOĞLU, Çankaya ilçe müftüsü Hamdi GEVHER ve İlçe Müftümüz Metin ARCAKLIOĞLU ile kursiyerler ve çok sayıda Yeşildere halkı katıldı. Kursiyerler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, kısa sureler ve şiirler beğeni ile dinlenildi. Programda Ankara İl Müftüsü Mehmed SÖNMEZOĞLU ve  İlçe Müftümüz Metin ARCAKLIOĞLU birer konuşma yaptılar. SÖNMEZOĞLU konuşmasında İmam-Hatip Sinan ÜRKMEZ’e gündüz çalışan ve gece Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gelen 160 gencin yetişmesi konusunda gösterdiği gayrete teşekkür ederek, hizmetin Ankara’nın her yanına yayılmasını ve Türkiye’ye örnek olmasını diledi. Programda kursiyerlere katılım belgesi ve maddi-manevi desteği olanlara teşekkür belgesi verildi. Yapılan duaya muteakip program sona erdi.