10.10.2019

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı İcra Edildi

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 1986 tarihinden bu tarafa her yıl farklı bir ana tema ile kutlanan ve bu seneki teması da, ‘Cami ve Hayat’ olarak belirlenmiş bulunan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” programı yoğun bir katılım ile icra edildi.

Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Çubuk Şubesi işbirliği ile 09 Ekim 2019 Çarşamba günü İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen  ve konuşmacı olarak Ankara İl Müftümüz Sayın Yusuf DOĞAN’ın katıldığı konferans programı; İlçemiz Camii Kebir Cami Müezzin-Kayyımı Hakkı KARAKUŞ’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN;  İlçemizde bu temaya yönelik etkinliklerin yapıldığını vurgulayarak, "1986 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığımızca  her yıl ekim ayının ilk haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kabul edilmiştir. Din hizmetlerine büyük emekler vermiş örnek şahsiyetler ile cami ve Kur'an kurslarının imar ve ihyasında önemli fedakârlıklarda bulunan hayır sahiplerinin unutulmadığını,  toplumu din ve dini konularda aydınlatmak gibi ulvi bir vazifeyi omuzlamış diyanet camiasının bir ferdi olarak, camiler haftasında da toplum hayatımız için önemli konularda farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını..." İfade etti.

Başkanlığmızca haftanın anısına hazırlanan sinevizyonun ilgiyle izlenmesinin akabinde, Ankara İl Müftüsü Yusuf DOĞAN hocamızın, görseller eşliğinde sunduğu "Cami ve Hayat" konulu konferans katılımcıların memnuniyetini celbetti..

Programa, İlçemiz Kaymakamı Sayın Adem KELEŞ başta olmak üzere, daire amirleri, din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Kursiyerlerimiz ile çok sayıda vatandaşlar iştirak etti.

Düzenlenen program, İlçemiz Kaymakamı Adem KELEŞ'in günün anısına İl Müftümüz Yusuf DOĞAN'a hediye takdimi ile son buldu.

Bu vesile ile katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür eder, Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın hayırlara vesile olmasını dileriz.