14.10.2019

Aşere Takrib İcazet Merasimi

Mebusevleri Camii İmam hatibi Kurra Hafız Erdal GÜNTAY hocaefendi tarafından verilen Aşere Takrib      eğitimi ilk meyvelerini verdi.

Aşere Takrib eğitimine devam eden 5 hafızın eğitimini tamamlaması sebebiyle Hasan Tanık Camiinde yapılan merasimle  icazet  belgelerini aldılar.

İstanbul’dan teşrif eden Reisul Kurra vekili Mikdat TEMİZTÜRK’ün idaresinde gerçekleştirilen  merasimde Aşere Takrib eğitimini tamamlayan Kurra Hafız Salim ÖZCOŞAR, Kurra Hafız Süleyman ÇAKIR,Kurra Hafız Mahmut CANOĞLU,Kurra Hafız Mustafa UZUN,Kurra Hafız Mustafa BİLİZ icazet alırken, Kurra Hafız Abdülkadir ŞEHİTOĞLU,Kurra Hafız Fatih ÇATMAKAŞ,Kurra Hafız Mustafa KIZILCAOĞLU Kuran_ı Kerim tilavet ettiler

Programa eski meclis başkanlarından Bülent ARINÇ,emekli Diyanet İşleri Başkanı Prof DR.Mehmet GÖRMEZ,Kudüs Müftüsü,ve birçok davetli katıldı.

İlçe müftümüz ALİ GÜLDEN icazet alan Kurra Hafızlara birer altın hediye etti. Çeşitli sivil oluşumların hediye takdimleri sonrası program yemek ikramı ile tamamlandı.