06.01.2022

Sicili                                                 :1984-1950

Askerlik Durumu                              :Yaptı

Öz Geçmiş        :

12.02.1965 tarihinde Erzurum İli Horasan İlçesi Aşağı Bademözü Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra 1984 yılında Erzurum İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Kars İli Arpaçay İlçesine İmam-Hatip olarak atandı. Yine aynı yıl Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 1986 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaptı ve 1989 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında Erzurum’un tanınmış hocalarından Arapça dersleri aldı. Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Müftülük-Vaizlik sınavını kazanarak Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezinde 6 ay kurs gördü. Kurs sonunda Balıkesir İli Sındırgı İlçesi Vaizliğine atandı. Daha sonra Erzurum Tekman, Kars Sarıkamış İlçe Müftülüğü görevlerini yaptı. Sarıkamış Müftüsü iken 1996 yılında Almanya Köln Ateşelik bölgesinde görevlendirildi ve 2002 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Bu görevi esnasında çeşitli üniversitelerde Almanca ve akademik Kurslarına katıldı. 15 Ağustos 2002 tarihinde Erzurum İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı.15 Ağustos 2008 tarihinde Erzurum Palandöken İlçe Müftülüğü görevine atandı.

03.09. 2014 - 20.12.2021 tarihihleri arasında İstanbul Kartal İlçe Müftülüğü görevi yapan  Mustafa BAYTAR, 03.01.2022 tarihinde Çankaya İlçe Müftüğü görevine başlamış ve halen bu görevi devam ettirmekte olup evli ve 5 çocuk babasıdır.  Mustafa BAYTAR Arapça, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Aldığı Ödüller: 1 derece terfi, 15'den fazla  takdir ve başarı belgesi , 3 Üstün başarı ödülü, 3 kez maaşla ödüllendirme.

Yayınlanmış Eserleri:

1- Hz. Peygamber’in Sünnetinde Terbiye